Timmas un Bertāna jaunais komandas biedrs uzskata, ka vairākas Eirolīgas komandas varētu uzvarēt NBA klubus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūnass Jerebko.
Jūnass Jerebko. Foto: https://bckhimki.com/

Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Timmas un Daira Bertāna komandas biedrs Maskavas apgabala kluba "Himki" rindās Jūnass Jerebko uzskata, ka daudzi ULEB Eirolīgas klubi varētu uzvarēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas.

Jerebko pievienošanās "Himki" kļuva par aizvadītās starpsezonas vienu no skaļākajiem darījumiem Eiropas klubu basketbolā.

32 gadus vecais Jerebko NBA aizvadīja deviņas sezonas, pēdējo no tām spēcīgajā Goldensteitas "Warriors" komandā. Pēc sezonas viņš nolēma atstāt pasaules spēcīgāko basketbola līgu, pievienojoties "Himki".

Zviedrs nākamajā sezonā būs Timmas un Bertāna komandas biedrs, spēlējot odiozā Lietuvas trenera Rima Kurtinaiša vadībā.

Jerebko uzskata, ka basketbols Eiropā ir ļoti attīstījies, tāpēc atšķirība starp spēcīgākajiem Eirolīgas klubiem un NBA komandām nav liela.

"Eirolīgas līmenis aug ar katru gadu. Domāju, ka daudzas Eirolīgas komandas varētu uzvarēt NBA klubus. NBA nospēlēju desmit gadus, tāpēc negribēju ilgi gaidīt līguma piedāvājumus. Vairs nedzīvoju sapnī par NBA, bet gribu spēlēt iespējami augstākajā līmenī. Tāpēc arī parakstīju līgumu ar Maskavas klubu," intervijā "Himki" mājaslapā sacīja Jerebko.

Karjeras laikā NBA Jerebko pārstāvējis arī Jūtas "Jazz", Detroitas "Pistons" un Bostonas "Celtics" klubus. Vidēji mačā NBA zviedrs caurmērā guva 6,2 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas zem groziem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu