Kulta komiksi pārtop spraigā seriālā (1)

"Watchmen"
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: HBO

No 21. oktobra LMT mājas viedtelevīzija sāks demonstrēt HBO seriālu "Sargi" ("Watchmen"), kas tapis, iedvesmojoties no kulta statusu iemantojušās komiksu sērijas ar tādu pašu nosaukumu. 

Tā izpildproducents – ar vairākiem Emmy apbalvotais slaveno seriālu "Pazudušie" (Lost) un "Palicēji" (Leftovers) radītājs Deimons Lindelofs, savukārt galvenajās lomās īsts zvaigžņu ansamblis – Džeremijs Aironss, Regīna Kinga un Dons Džonsons.

"Watchmen"
"Watchmen" Foto: HBO

“Seriāls tapis, pateicoties tā radītāju mīlestībai pret klasisko amerikāņu komiksu pasauli. Vienlaikus, iedvesmojoties no šīs subkultūras kanoniem, ir tapis pavisam aktuāls un mūsdienīgs darbs – jauns stāsts ar nelielu nostalģijas piedevu.

Šis seriāls noteikti jāredz tiem, kas iecienījuši tik aktuālās komiksu filmas, kā arī tiem, kuri novērtē patiesi kvalitatīvu aktierdarbu, jo Sargi pulcējuši patiešām izcilus un meistarīgus aktierus,”

norāda LMT mājas viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.  

Uz slavenās komiksu sērijas pamatiem balstītā seriāla "Sargi" darbība norisinās tuvā alternatīvajā nākotnē, kur supervaroņi ir guvuši neģēļu slavu, tāpēc ar visiem spēkiem tiek ierobežoti un apspiesti. Turklāt ar superspējām apveltītie antivaroņi nav vienīgie, kas valkā maskas – tagad savas sejas slēpj arī policijas cilvēki, slēpjot savu identitāti no tiem, kuri vēlētos atriebties. Savukārt Andžela Abāra (Regīna Kinga) valkā divas maskas – gan kā policijas vadošā izmeklētāja, gan kā trīs bērnu māte.

"Watchmen"
"Watchmen" Foto: HBO

Video: Seriāla reklāmas rullītis.

Seriāla aktieru vidū ir vairāki Amerikas Kinoakadēmijas balvu jeb "Oskaru" ieguvēji  - Regīna Kinga, Džeremijs Aironss, Luiss Gosets Juniors, ar "Golden Globe" apbalvotais Dons Džonsons, kā arī "Emmy" ieguvēja Džīna Smārta FBI aģentes Lorijas Bleikas lomā. Savukārt mūziku seriālam "Sargi" raksta slavenās industriālā roka grupas "Nine Inch Nails" līderis Trents Reznors, kurš arī jau plūcis laurus ne tikai mūzikas jomā, bet kino lauciņā, saņemot "Oskaru" par mūziku filmai "Sociālais tīkls" (Social Network).

Rudens sezonā LMT mājas viedtelevīzija demonstrēs arī citus spilgtus un jaunus HBO seriālus, tostarp pirmizrādi piedzīvos vēsturiskā drāma "Katrīna Lielā" (Catherine the Great) un spriedzes seriāls "Templis" (Temple) ar Marku Strongu un nīderlandiešu aktrisi Kerisu van Hutenu (Carice van Houten, 42) galvenajās lomās. Hutena, atgādinām, populārajā kanāla seriālā "Troņu spēle" (Game Of Thrones) atveidoja gaismas priesterieni Melisandru. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu