Atbalsta atļauju deputātiem strādāt sociālajos uzņēmumos, bet aizliedz tajos un biedrībās saņemt atalgojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas sēde
Saeimas sēde Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas cita starp paredz arī aizliegumu Saeimas deputātiem, Ministru prezidentam, viņa biedriem, ministriem, īpašu uzdevumu ministriem un parlamentārajiem sekretāriem saņemt atalgojumu biedrībās un sociālajos uzņēmumos.

Reizē likuma grozījumi paredz piešķirt tiesības minētajām amatpersonām strādāt sociālajos uzņēmumos. Par šo jautājumu gan raisījās plašas diskusijas Saeimas sēdē, izskanot atšķirīgiem viedokļiem.

Sākotnēji likuma grozījumu piedāvājumā bija paredzēts noteikt aizliegumu saņemt atalgojumu biedrībās. Sākotnējais piedāvājums tika pamatots, kā vēl viens solis uz to, lai mazinātu naudas ietekmi politikā. 

Grozījumi virzītāji norādīja uz neparasto situāciju, kad atsevišķās biedrībās darbinieki tiek dāsni atalgoti, pie tam šīm biedrībām ir ļoti šaurs sponsoru loks un neskaidri finansējumu avoti.

Reizē tika noraidīti priekšlikumi par to, ka Saeimas deputāts, kurš ir arī parlamentārais sekretārs, vairs nevarētu izvēlēties, kuru vienu no abu amatu algām saņemt, bet viņam būtu tiesības saņemt tikai parlamentārā sekretāra amatu.

Tāpat tika noraidīts rosinājums, ka Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedram, ministram, īpašu uzdevumu ministram un parlamentārajam sekretāram aizliegts ieņemt savu amatu, ja attiecībā pret viņu būtu sākta kriminālvajāšana.

Paredzēts, ka grozījumi stāsies spēkā 2020.gada 1.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu