Aliansē pret vēzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Maija Pohodņeva un Modris Pelsis
Maija Pohodņeva un Modris Pelsis Foto: Eduards Groševs

Apgādā "Zvaigzne ABC" iznākusi grāmata, kura ir gan aizraujoši interesanta, gan ļoti noderīga – Maijas Pohodņevas un Modra Pelša “Aliansē pret vēzi”. Šī grāmata ir arī par draudzību, cilvēcību un cerību par spīti visam. Uzvara pār vēzi ir ceļš, nebeidzama kauja, kas piespiež mācīties, uzņemties atbildību un izmainīt savu ikdienu.

Grāmata sastāv no divām daļām un tapusi, autoriem atklājot, kā viņi, ilggadīgi draugi un kolēģi, jutās un rīkojās, kad 2016. gada pavasarī Modrim atklāja vēzi. Ārstu prognozes bija pesimistiskas: atlikuši seši līdz deviņi mēneši.

Kamēr Modris pārcieta pirmos ķīmijterapijas seansus un gatavojās operācijai, žurnāliste Maija Pohodņeva, kura onkoloģiskas saslimšanas dēļ ir zaudējusi abus vecākus un labāko draudzeni, nolēma, ka paralēli mediķu pūliņiem ir jāmeklē vēl kāds risinājums. Kas varētu palīdzēt Modrim saglabāt veselību tik grūtā laikā? Izvēle krita uz augiem. Kā pētnieciskajai žurnālistei Maijai bija liela pieredze informācijas atrašanā, un viņa meklēja rakstus, kuros aprakstīti nopietni zinātniski pētījumi ar cilvēkiem, dzīvniekiem vai pat šūnu kopumiem. Vadlīnijas: augi nedrīkst būt indīgi, tiem nevajadzētu izraisīt blaknes un pavisam labi būtu, ja tie būtu pieejami tepat Latvijā.

“Aliansē pret vēzi”
“Aliansē pret vēzi” Foto: publicitātes

Maija: “Tā bija ekstrēma skola darbam ar milzīgu informācijas apjomu, apgūstot zinātniskus tekstus angļu valodā. Jo es vadījos tikai pēc pētījumiem. Un es nebūt nenoliedzu arī tradicionālo medicīnu. Daudzos pētījumos bija minēts, ka labāki rezultāti arī tradicionālajā medicīnā ir tiem pacientiem, kas paralēli lietojuši dažādas tējas. Zaļo tēju arī, starp citu.” Tā tapa tējas un novārījumi no apmēram 30 augiem, kurus Modris izmantoja visu šo laiku. Pašlaik viņš jūtas labi, arī ārsti audzēja pazīmes nav atraduši. Modris: “Doma, ka audzējs var atgriezties, zemapziņā jau tāpat visu laiku ir. Bet sešu-deviņu mēnešu vietā esmu ieguvis šos trīs gadus dzīves un priecājos par katru dienu, kas man ir dota.”

“Grāmatas pirmā daļa ir stāsts par cīņu divu gadu garumā, otrā – apraksti par to, ko lietojām, lai Modris atveseļotos. Dakteri nodarbojas ar slimībām, taču veselības atgūšana ir katra paša rokās. Mēs nedrīkstam nevienu ārstēt, bet varam pastāstīt, kas Modrim palīdzēja. Mums izdevās. Var izdoties arī jums,” saka autori.

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu