"Starp lojalitāti ģimenei un valsts interesēm." Džonsona brālis pamet ministra amatu (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Džo Džonsons
Džo Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona jaunākais brālis Džo Džonsons paziņojis, ka atkāpjas no uzņēmējdarbības ministra amata un noliek parlamenta deputāta mandātu, kā iemeslu šādam lēmumam minot konfliktu starp "lojalitāti ģimenei un valsts interesēm", ziņo BBC.

Džonsons iepriekš atklājis, ka 2016.gada "Brexit" referendumā balsoja par Apvienotās Karalistes palikšanu Eiropas Savienībā (ES).

Džo Džonsons pērn jau vienreiz atkāpās no ministra amata, reaģējot uz iepriekšējās premjerministres Terēzas Mejas ar Briseli panākto izstāšanās vienošanos. Tomēr šovasar, kad Meju amatā nomainīja Boriss Džonsons, viņš atgriezās ministra amatā.

Džo Džonsons ceturtdien paziņoja par atkāpšanos. 

"Pēdējās nedēļās es raujos uz pusēm starp lojalitāti ģimenei un valsts interesēm - tā ir neatrisināma spriedze, un ir pienācis laiks, kad citiem jāuzņemas mani deputāta un ministra amati," tvītoja politiķis.

Pēc Borisa Džonsona ievēlēšanas konservatīvās partijas līdera un līdz ar to arī Lielbritānijas premjerministra amatā ar jaunu sparu atsākušas mutuļot "Brexit" kaislības.

Trešdienas vakarā britu parlaments bloķēja premjera plānus par katru cenu panākt Lielbritānijas izstāšanos no ES līdz 31.oktobrim, lai nebūtu jālūdz ES jauns termiņa pagarinājums. Pārstāvju palāta atbalstīja likumprojektu, kas dos iespēju bloķēt bezvienošanās "Brexit", kā arī noraidīja Džonsona priekšlikumu 15.oktobrī rīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu