Tramps veic izmaiņas viesuļvētras kartē, lai pamatotu savus maldinošos izteikumus (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps izcēlies ar kārtējo trampismu – prezidenta trešdien demonstrētā kartē, kurā redzama viesuļvētras “Dorians” trajektorija, veiktas izmaiņas, lai karte atbilstu iepriekšējiem nepatiesajiem izteikumiem par vētru, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

Pagājušajā nedēļā Tramps paziņoja, ka “Dorians” skaršot arī lielu daļu Alabamas štata, tomēr šo informāciju kā nepatiesu noraidīja meteorologi.

“Doriana” trajektorijas karti pagājušajā nedēļā publicēja arī Baltais nams, un tajā arī nav informācijas, ka viesuļvētra varētu skart Alabamu.

Savukārt trešdien Tramps Baltajā namā demonstrējis šo pašu karti, kurā redzamas, visticamāk, ar melnu flomāsteru veiktas izmaiņas “Doriana” trajektorijā – tā, lai šī karte atbilstu Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem.

Tramps gan trešdien uzsvēra, ka viņa demonstrētā ir oriģinālā karte un nekādas izmaiņas tajā neesot veiktas.

Informācijas avots Baltajā namā CNN apstiprināja, ka melnā līnija kartē parādījusies trešdien.

Avots gan atteicās atbildēt uz jautājumu, vai izmaiņas kartē veicis pats Tramps.

Jautājums, vai melnā līnija kartē esot ievilkta ar flomāsteru, Trampam trešdien tika uzdots arī preses konferencē, uz ko viņš atbildēja, ka nezinot.

To, ka “Dorians” skaršot lielu daļu Alabamas, Tramps apgalvoja vairākas reizes un turpināja apgalvot arī pēc tam, kad eksperti vairākas reizes šādus apgalvojumus bija noraidījuši kā nepatiesus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu