Septembra beigās notiks skatuves mākslas festivāls "Patriarha rudens"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com/PatriarhaRudens

No 30. septembra līdz 6. oktobrim, notiks skatuves mākslas festivāls "Patriarha rudens", kurā skatītājiem būs iespēja redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jauno teātra, režijas, laikmetīgās dejas un audiovizuālās mākslas studentu un absolventu radošo veikumu, pastāstīja LKA festivāla direktore Kristīne Freiberga.

Festivāla atklāšana notiks 30. septembrī, plkst.13 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, tradicionāli pulcinot festivāla dalībniekus un viesus, kultūras un mākslas nozares pārstāvjus un ikvienu interesentu. Plkst.15 notiks festivāla 10 gadu jubilejai veltīta diskusija, bet plkst.18 tiks demonstrētas Austrijā rezidējošā krievu horeogrāfa un mākslinieka Oļega Suļimenko meistardarbnīcā tapušās performances.

Festivāla atklāšanas pasākumu noslēgs plkst.20 ar pieņemšanu pie LKA rektores Rūtas Muktupāvelas, kam sekos festivāla atklāšanas ballīte ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu džeza koncertu.

Freiberga stāstīja, ka svinot festivāla norises desmitgadi, iecerēti vairāki jubilejai veltīti notikumi. 1. oktobrī plkst.19.30 LKA Teātra mājā "Zirgu pastā" tiks atklāta festivāla laureātiem veltīta izstāde, kā arī 4.oktobrī plkst.21 Kaņepes Kultūras centrā "Kino Augusts" būs atmiņu vakars un atskats festivāla vēsturē.

Notiks arī režijas izrāžu skate, kurā par labākās izrādes titulu sacentīsies desmit LKA studentu un absolventu darbi, savukārt, labākā aktiera un aktrises sniegums tiks vērtēts ne tikai skates izrādēs, bet arī Leļļu teātra specializācijas kursa absolventu izrādēs "Medības" un "Nelabā roka".

Festivāla direktore pastāstīja, ka šajā gadā festivāla programmu papildinās vairāki jaunumi, piemēram, teorētiskās lekcijas un festivāla sarunu klubs. No 1. līdz 4.oktobrim ikviens interesents tiek aicināts uz teorētiskām lekcijām par skatuves mākslu. Lekcijas notiks Kaņepes kultūras centrā un Ojāra Vācieša muzejā.

Festivālu rīko akadēmija un LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, savukārt, šī gada festivāla atbalstītāji ir Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Festivāla programma detalizēti šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu