Halepa izstājas no Džendžou turnīra; Ostapenko tiek pamatturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Rumānijas tenisiste Simona Halepa potītes savainojuma dēļ spiesta izstāties no Džendžou WTA "Premier" sacensībām, kas sāksies pirmdien, 9.septembrī, savā mājaslapā internetā ziņo Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Pasaules ranga ceturtā rakete Halepa izstājās no ASV atklātajām meistarsacīkstēm ar amerikānietes Teilores Taunsendas rokām, kura otrās kārtas trillerī Ņujorkā svinēja uzvaru ar 2-6, 6-3, 7-6(7:4).

Rumāniete vēlāk izstājās arī no jauktās dubultspēles, ko viņa plānoja aizvadīt kopā ar tautieti Hiriu Tekauu, un nespēja pietiekami atgūties no savainojuma, lai nākamnedēļ piedalītos turnīrā Ķīnā.

"Esmu sarūgtināta, izstājoties no Džendžou "Open" sacensībām, jo es cerēju spēlēt jaunā pilsētā, kurā turnīrs notiek pirmo reizi," teica tenisiste. "Diemžēl es jutu sāpes kreisajā potītē, un mana medicīniskā komanda man ieteica, ka labākais nākamnedēļ būtu nespēlēt. Vēlu turnīram tos labākos panākumus pirmajā gadā un ceru atgriezties šeit nākamgad."

Visvairāk Vimbldonas čempiones iztrūkums par labu nāks pasaules ranga 141.numuram čehietei Terezai Marcinkovai, kura tāpat kā francūziete Fiona Fero, Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un itāliete Džazmina Paolini no aizstājēju saraksta pārvietojusies uz pamatturnīru.

Tā kā čehiete tagad ir kvalificējusies turnīram automātiski, kvalifikācijas sietā ir palikušas divas brīvas vietas, kuras ir jāaizpilda līdz pieteikumu iesniegšanas beigām.

Bija sagaidāms, ka Halepa būs ar otru augstāko numuru izliktā sportiste Ķīnas turnīrā aiz čehietes Karolīnas Pliškovas. Tomēr arī pēc rumānietes izstāšanās ar septiņām tenisistēm no pasaules ranga pirmā divdesmitpiecinieka, ieskaitot Kiki Bertensu, Jeļinu Svitoļinu, Arinu Sabaļenku un mājinieču favorīti Vanu Cjianu, sacensībām debijā ir respektējams dalībnieču sastāvs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu