"Radio Naba" Baltās nakts laikā piedāvā audiovizuālu koncertprogrammu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džonantans Fitosī
Džonantans Fitosī Foto: publicitātes

Turpinot tradīcijas LR6 - LU Radio NABA arī šogad Laikmetīgās mākslas foruma “Baltā nakts” laikā piedāvā audiovizuālā koncertprogrammu “Videogrāfija / Space Textures”. Šī vakara gaitā uz Lielās ģildes lielās skatuves būs iespējams dzirdēt ASV, Francijas, Lielbritānijas un Latvijas vizuālos, video un audio mākslinieku priekšnesumus.

Jau četrpadsmito gadu pēc kārtas, Radio NABA “Videogrāfijas” programmā turpina drosmīgi atspoguļot video mākslas un mūzikas mijiedarbības spēku. Pasākuma muzikālo, audiovizuālo daļu nodrošinās - Ričards Devains (ASV), “Cuts” (UK), Džonantans Fitosī (FR), Georgs Pelēcis un “Soundmeccano”, Platons Buravickis, Leonards Lobrevs, Jelena Glazova un apvienība “Perry Borr” (LV).

Ričards Devains (Richard Devine, ASV) ir skaņu mākslinieks no Atlantas, pazīstams ar savām stiprajām un sarežģītajām skaņu apstrādēm, kurās apvieno glich efektus, vecmodīgo un mūsdienu elektronisko mūziku. Ričards Devains savā muzikālās darbības laikā izdevis astoņus albumus, no kuriem pirmais “Sculpt” iznācis jau 1995. gadā. Savukārt, 2019. gadā mūziķis strādā pie jauna, dzīva, modulāra priekšnesuma, kas pilnībā izstumj abstraktās elektroniskās mūzikas ietvaru, izmantojot jaunākās eurorack tehnoloģijas. “Baltās Nakts” programmā gaidāmi jauni muzikāli un vizuāli pārsteigumi.

Video. Richard Devine "Takara"

Džonatans Fitosī (Jonathan Fitoussi) ir viens no mūsdienu Francijas mūzikas kopienai raksturīgākajiem elektroniskās minimālisma mūzikas pārstāvjiem. Viņa solo darbi pēdējos gados aptver elektronisko un akustisko skaņu saplūšanu ar melodiskām faktūrām, krāsām un emocijām kinematogrāfiski estētiskā stilā. Koncertprogramma Rīgā būs kā ceļojums visumā ar neaizmirstami smalku skaņas un vizualizāciju spektru.

Video: Jonathan Fitoussi "In Space".

Latviju šajā koncertprogrammā pārstāvēs Georgs Pelēcis kopā ar “Soundmecano”, Paltons Buravickis, Jeļena Glazova un Leonīds Lobrevs, kā arī apvienība “Pery Borr”.

Ar precīzu programmu var iepazīties Facebook.com pasākuma aprakstā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu