Veipošanas dēļ miris jau otrais cilvēks (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Meitene veipo.
Meitene veipo. Foto: pixabay.com

Kā vēstīts Oregonas Veselības pārvaldes (OHA) paziņojumā, no slimības, kas saistīta ar veipošanu, miris jau otrais cilvēks.

Pēdējo mēnešu laikā ASV hospitalizēti jau vairāk nekā 200 cilvēki – pārsvarā jaunieši –, kuriem veipošanas vai elektronisko cigarešu smēķēšanas dēļ radušās problēmas ar elpošanu. Slimību cēlonis un tas, vai slimības ir saistītas ar kādu noteiktu ķimikāliju elektronisko cigarešu šķidrumu sastāvā, joprojām nav īsti skaidrs.

Kamēr turpinās izmeklēšana, no šādas slimības miris jau otrais cilvēks. Pacients regulāri lietojis elektroniskās cigaretes vai veipošanas ierīces un ar to palīdzību smēķējis arī marihuānu, ko legāli iegādājies kaņepju aptiekā.

Kā vēsta “The Washington Post”, veselības eksperti nesen identificēja kopīgu ķimikāliju dažos no kaņepju produktiem, kurus lietoja pacienti no visas valsts, proti, eļļu, kas iegūta no E vitamīna. Tomēr joprojām nav skaidrs, vai tieši tas ir slimību cēlonis.

Mirušais pacients, kura vecums un dzimums atklāts netiek, piedzīvoja simptomus, kas bija ļoti līdzīgi citiem ar veipošanu saistītu saslimšanu gadījumu simptomiem.

Eksperti aicina mediķus būt uzmanīgiem un ņemt vērā simptomus, kas radušies cilvēkiem, kuri smēķē elektroniskās cigaretes vai veipo. Simptomu vidū var būt elpas trūkums, klepus, sāpes krūtīs, vemšana, caureja, ģīboņi, drudzis vai straujš svara zudums.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu