Video: Merzļikins kopā ar "Blue Jackets" sācis gatavoties NHL sezonai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" komandu sācis gatavoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Pēdējos gados "Blue Jackets" pirmais vārtsargs bija Krievijas hokejists Sergejs Bobrovskis, kurš šovasar vienojās par septiņu gadu līgumu ar Floridas "Panthers".

Sagaidāms, ka nākamajā NHL sezonā par "Blue Jackets" vārtu drošību rūpēsies līgas debitants Merzļikins un Jūnass Korpisalo. Abi hokejisti ir 25 gadus veci, taču Somijas vārtsargam ir 90 spēļu pieredze NHL čempionātā.

"Blue Jackets" komandas galvenais treneris Džons Tortorela nesen intervijā lika noprast, ka viņš kā pirmo vārtsargu šobrīd redz Korpisalo, kaut arī par Merzļikinu dzirdētas labas atsauksmes.

Treneris tomēr norādīja, ka Korpisalo un Merzļikinam būs iespēja cīnīties par pirmā vārtsarga lomu. Viņš atzīst, ka Bobrovska aiziešana komandai ir ļoti liels zaudējums.

Savukārt "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens iepriekš vairākkārt ir slavējis Merļikinu, nosaucot Latvijas hokejistu par šobrīd labāko vārtsargu, kur vēl nav spēlējis NHL.

Korpisalo pagājušajā sezonā NHL regulārajā čempionātā "Blue Jckets" sastāvā aizvadīja 27 spēles, vidēji ielaida 2,95 vārtus un atvairīja 89,7% pretinieku metienu.

Savukārt Merzļikins pagājušajā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs vidēji kapitulēja 2,44 reizes un atvairīja 92,02% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu