Talibi uzbrukuši Farāhas provinces galvaspilsētai

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Talibi piektdien sākuši uzbrukumu Farāhai, kas ir viena no lielākajām pilsētām Afganistānas rietumos un Farāhas provinces galvaspilsēta.

Vairāki desmiti talibu agri no rīta uzbruka pilsētai un ieņēma Afganistānas armijas rekrutēšanas centru, ziņu aģentūrai AFP atklāja provinces gubernatora preses pārstāvis.

Talibu preses pārstāvis savukārt paziņoja, ka provincē notiek "milzīga operācija".

Pēdējos gados Farāhas provincē, kas robežojas ar Irānu, notikušas intensīvas kaujas un jau sen pastāv bažas par drošību provinces galvaspilsētā.

Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Nasrats Rahimi sacīja, ka talibi cietuši smagas sakāves un tiks drīz iznīcināti.

Pagājušā gada maijā talibi jau mēģināja sagrābt savā kontrolē Farāhas provinces galvaspilsētu, bet Afganistānas un ASV spēki šo mēģinājumu izjauca.

Pēdējās dienās talibi pastiprinājuši uzbrukumus, lai gan paralēli risina sarunas ar ASV par iespējamo miera līgumu, saskaņā ar kuru ASV karavīri aizietu no Afganistānas apmaiņā pret dažādām drošības garantijām no talibu puses.

Talibi sestdien mēģināja sagrābt savā kontrolē Kondozas provinces galvaspilsētu un sporādiskas kaujas piepilsētās tupinājās visu nedēļu.

Savukārt svētdien talibi uzbruka Baglānas provinces galvaspilsētai Polehomrī.

Arī Kabulā šonedēļ notikuši vairāki sprādzieni, kuros dzīvību zaudējuši desmitiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu