Džonsons dabū skaidroties ar neapmierinātu pilsoni (5)

Tikšanās ar tautu - ne pārāk veiksmīga
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Tikšanās ar "vienkāršo tautu" daudzviet pasaulē ir neatņemama sastāvdaļa  politiķu kampaņās. Neskatoties uz to, ka britu politiķiem šādos izgājienos dažkārt nākas izvairīties no viņu virzienā lidojošām olām vai piena kokteiļa, Lielbritānijas premjers un "Brexit" sludinātājs Boriss Džonsons ceturtdien tik un tā devās tikties ar Līdsas iedzīvotājiem, vēsta "The Guardian".

Manāmi neapmierinātais vīrietis norādīja, ka Džonsonam vajadzētu būt Briselē un censties panākt labāku izstāšanās vienošanos. "Tu esi Morlijā, Līdsā," viņš saka, pārmetot Džonsonam neizdarību un "spēlīšu spēlēšanu".

Džonsons tikpat kā netika pie vārda.

Kāds cits vietējais iedzīvotājs smaidīdams piegāja pie premjera, paspieda viņam roku un britu pieklājības labākajās tradīcijas noteica: "Lūdzu, dodieties prom no manas pilsētas."

"Jā, ļoti drīz," atbildēja nedaudz samulsušais Džonsons. Uzklapējis Džonsonam pa muguru, vīrietis gāja prom. 

Piektdien vizītē Skotijā Džonsonam neklājās diez cik labāk. Viesojoties kādā lauku saimniecībā, Džonsons mēģināja izvest pastaigā vērsi, taču īsti nespēja to novaldīt, un dzīvnieks teju nogāza no kājām policistu civilās drēbēs.

Šonedēļ Džonsonu neveiksmes vajā viena pēc otras. Ceturtdien premjera jaunākais brālis Džo Džonsons paziņojis, ka atkāpjas no uzņēmējdarbības ministra amata un noliek parlamenta deputāta mandātu, kā iemeslu šādam lēmumam minot konfliktu starp "lojalitāti ģimenei un valsts interesēm".

Trešdienas vakarā britu parlaments bloķēja premjera plānus par katru cenu panākt Lielbritānijas izstāšanos no ES līdz 31. oktobrim, lai nebūtu jālūdz ES jauns termiņa pagarinājums. Pārstāvju palāta atbalstīja likumprojektu, kas dos iespēju bloķēt bezvienošanās "Brexit", kā arī noraidīja Džonsona priekšlikumu 15.oktobrī rīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Līdz ar to ievērojami palielinājusies iespējamība, ka Lielbritānijai nāksies lūgt vēl kārtējo "Brexit" termiņa pagarinājumu. Džonsons solījis panākt izstāšanos pašlaik noteiktajā datumā - 31.oktobrī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu