Aizturēts rūdīts privātmāju apzadzējs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Valsts policija (VP) aizturējusi vīrieti aizdomās par vismaz 19 zādzībām no privātmājām Rīgas reģionā, informēja VP.

29.augustā Garkalnes novada Sunīšos privātmājas iedzīvotāji pamanīja, ka pie viņu mājas pieskrien nezināms vīrietis, izrauj no durvju slēdzenes atslēgas, pārlec pāri sētai un ar nozagtajām atslēgām aizbēg. Par notikušo mājokļa iemītnieki ziņoja policijai, turklāt mājokļu saimnieki pie sava mājokļa bija ierīkojuši videonovērošanas kameras, kas bija konstatējušas zagli.

Vēlāk likumsargi noskaidroja aizdomās turētā vīrieša identitāti un 4.septembrī viņu Pierīgā aizturēja.

Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrastas nozagtās atslēgas. Persona paskaidroja, ka atslēgas nozadzis, jo bija gatavojies apzagt minēto īpašumu Sunīšos. Tāpat viņa dzīvesvietā policisti konstatēja dažādas mantas, kas ir nozagtas citviet.

Šis vīrietis Saulkrastu iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir izdarījis piecas zādzības no mājokļiem, Dārziņos - desmit zādzības un vēl četras Salaspils apkārtnē. Pārsvarā šie noziegumi izdarīti augusta beigās. Izdarītajos noziegumos viņš vaļsirdīgi atzinies.

Garnadzis bija iekļuvis privātmājās pa naktīm, izsitot pirmo stāvu logus. Iepriekš viņš nogaidījis izdevīgu brīdi, lai saimnieki neatrastos mājās. Vienā mājoklī vīrietis bija nozadzis 600 eiro, no citas privātmājas aiznesis celtniecības instrumentus. Daudzkārt viņš bija zadzis pārtiku un alkoholu, kā arī apģērbu, ko pats vēlāk nēsājis. 

Aizdomās turētais ir dzimis 1980.gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp par zādzībām no mājokļiem un velosipēdu zādzībām.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākti vairāki kriminālprocesi. Tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu