Krievija izdod Kremļa kritiķa Petrova aresta orderi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tiesa piektdien izdevusi bijušā likumdevēja un Kremļa kritiķa Sergeja Petrova, kurš dibinājis vienu no valsts lielākajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem, aresta orderi.

Izmeklētāji pagājušajā mēnesī uzsāka krimināllietu pret bijušo parlamenta deputātu, kurš atbilstoši mediju ziņām dzīvo Austrijā, apsūdzot Petrovu un viņa uzņēmuma vadītājus, ka viņi nelegāli piesavinājušies četrus miljardus rubļu (55 miljonus eiro) un izveduši naudu no Krievijas 2014.gadā.

Maskavas Basmanijas rajona tiesa nosprieda, ka Petrovs jāpatur apcietinājumā divus mēnešus, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Petrovs izveidojis auto tirdzniecības uzņēmumu tīklu "Rolf", bet no 2007. līdz 2016.gadam bijis Krievijas parlamenta deputāts.

Likumdevēju sapulcē, kas automātiski apstiprina Kremļa iniciatīvas, Petrovs bija viens no nedaudzajiem neatkarīgi domājošiem deputātiem.

Kad vasarā tik uzsākta izmeklēšana, Petrovs, kurš kritizējis Kremļa politiku, arī Krimas aneksiju, sacīja, ka ierosinātā lieta ir daļa no "varmācīgas pārņemšanas" vai arī varētu būt politiski motivēts uzbrukums.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu