"US Open" finālā šogad tiksies Nadals un Medvedevs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: EPA/Scanpix

Piektdien sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra finālu sasniedza titulētais spānis Rafaels Nadals un šogad lielisku sniegumu demonstrējušais Krievijas tenisists Daniils Medvedevs.

Turnīra otrais numurs Nadals pusfinālā ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-4, 6-1 pārspēja itāli Mateo Beretīni (ATP 25.), kurš turnīrā bija izlikts ar 24.numuru.

Nadals pirmajā setā nosargāja divas setbumbas, bet turpinājumā neatstāja nekādus variantus itālim, 27.reizi iekļūdams "Grand Slam" turnīru finālā. Spānijas tenisists uzvaras gadījumā izcīnīs savu 19."Grand Slam" titulu, bet absolūtais līderis ar 20 čempiontituliem ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

"Esmu ļoti gandarīts, ka atkal varēšu spēlēt "US Open" turnīra finālā," pēc panākuma teica spānis. "Daniils ir viens no labākajiem spēlētājiem, kurš katru nedēļu savu sniegumu turpina uzlabot, tāpēc finālā man būs jādemonstrē savs labākais sniegums."

Pirmajā setā Nadalam tikai par mata tiesu izdevās izglābties, jo taibreika otrajā pusē daudz kļūdu pieļāva viņa pretinieks Beretīni.

"Pirmais sets mani nedaudz nokaitināja. Man bija daudzas breika iespējas, tomēr viss ievilkās līdz taibreikam. Neviens spēlētājs pēc šādām iespējām nevēlas nokļūt taibreikā pret Beretīni," savu sniegumu pirmajā setā raksturoja tenisists. "Tomēr man izdevās izdzīvot. Mača turpinājumā ieguvu breiku, un tad arī spēle aizgāja."

Finālā Nadalam būs jāspēkojas ar šogad labi spēlējušo Medvedevu (ATP 5.), kurš pusfinālā ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-4, 6-3 uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu (ATP 78.).

Krievijas tenisistam šis būs pirmais "Grand Slam" fināls viņa karjerā, bet piektdien izcīnītā uzvara viņam bija jau 50 panākums šosezon.

Abi tenisisti iepriekš tikušies pirms aptuveni mēneša, kad Monreālas turnīra finālā Nadals ar 6-3, 6-0 guva drošu uzvaru.

"Viņš ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem šajā sportā. Izcils čempions un neapturama mašīna," pirms fināla komplimentus savam pretiniekam veltīja Medvedevs. "Enerģija, kuru viņš ienes kortos, ir neaprakstāma. Tā būs lieliska pieredze spēlēt pret viņu "US Open" finālā."

Medvedevs ir pirmais Krievijas tenisists pēdējo 19 gadu laikā, kurš sasniedzis šī turnīra finālu. Iepriekš 2000.gadā to paveica Marats Safins, kurš togad arī tika kronēts par čempionu.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu