Zelenskis: Cemaha dēļ gūstekņu apmaiņa varēja arī nenotikt (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
No ieslodzījuma Krievijā atbrīvotais Ukrainas kinorežisors Oļehs Sencovs
No ieslodzījuma Krievijā atbrīvotais Ukrainas kinorežisors Oļehs Sencovs Foto: AFP/SCANPIX

Malaizijas pasažieru lidmašīnas „Boeing” MH17 notriekšanā iesaistītā Krievijas kaujinieka, taču vienlaikus arī Ukrainas pilsoņa Vladimira Cemaha dēļ Maskavas un Kijevas organizētā savstarpējā gūstekņu apmaiņa faktiski varēja arī nenotikt, tā pēc 35 Ukrainas pilsoņu – politieslodzīto un karagūstekņu atgriešanās Kijevā pavēstījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Līdz ar to viņš ir apstiprinājis jau iepriekš izskanējušās ziņas par to, ka Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins par katru cenu vēlas izvairīties no Cemaha dalības tiesas prāvā Hāgā, kur, iespējams, jau nākamgad tiks oficiāli nosauktas par lidmašīnas notriekšanu atbildīgās personas.

Zelenskis sestdien paziņoja, ka Nīderlandes izmeklētājiem bija iespēja veikt visas nepieciešamās darbības ar Cemahu Ukrainā vēl pirms viņa izdošanas Maskavai.

Jau ziņots, ka Vladimirs Cemahs formāli tika uzskatīts par tā dēvētās „Doņeckas Tautas Republikas” Slavjanskas pretgaisa aizsardzības brigādes vadītāju, un, visticamāk, pazina Krievijas militārpersonas, kas apkalpoja zenītraķešu kompleksu „Buk”, no kura 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas aviokompānijas pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien pēc gūstekņu apmaiņas paziņoja, ka jautājums par Cemaha izdošanu iepriekš esot apspriests ar Eiropas valstu līderiem, taču vienlaikus viņš neprecizēja, par kurām Eiropas valstīm ir runa.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu