Izstādē “Riga Food 2019” pavāru ringā kāpa, kā viņi paši smejot saka, – pieci dinozauri – Latvijā iemīļoti pavāri Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs. Pieci pieredzējušie šefpavāri sacentās par Latvijas labākā meistarpavāra titulu.
"Latvijas Meistarpavārs 2019 " - Raimonds Zommers
Labāko šajā sacensībā noteiks profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Beļģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Vladislavs Djacuks un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas. Žūrijas locekļi vērtēja ēdiena noformējumu, kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšas un produktu saderību, smaržas, garšas un konsistences atbilstību, tehnisko meistarību un darba organizēšanu, kā arī jaunradi.
Pēc žūrijas vērtējuma šī gada Latvijas labākā meistarpavāra titulu saņēma restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers.
“Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu brīnišķīgu ēdienu gatavošanā demonstrēja Latvijā iemīļoti šefpavāri ar pamatīgu darba stāžu. Tā bija aizraujoša cīņa starp pieciem lieliskiem meistariem un vienlaicīgi domubiedru un draugu tikšanās ar mērķi attīstīt Latvijas kulināriju un dalīties ar zināšanām un pieredzi ar jauno paaudzi.” – tā “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.