JKP atkal uzstās uz minimālo algu un neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunās Konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe
Jaunās Konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neplāno izstāties no valdības, taču budžeta veidošanas sarunās ar koalīcijas partneriem atkal uzstās uz jau sākotnēji izvirzītajiem priekšlikumiem, tostarp par minimālo algu un ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu 500 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka JKP ministru iebildumu dēļ 6. septembrī uz nedēļu tika atlikta nākamā gada valsts budžeta prioritāšu izskatīšana. Par iemeslu tam kalpoja viedokļu atšķirības saistībā ar jaunā Liepājas cietuma būvniecības sākšanas termiņiem.

Viena no JKP līderēm Juta Strīķe, komentējot to, pie kādiem priekšnosacījumiem JKP būtu gatava piekāpties jautājumā par Liepājas cietuma būvniecību, aģentūrai LETA sacīja, ka jautājums par cietumu esot zaudējis ietekmi uz šī gada fiskālo telpu, jo tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir paziņojis, ka neslēgs līgumu ar būvnieku "Abora" par Liepājas cietuma būvniecību.

Pēc Strīķes vārdiem, tagad sarunās ar koalīcijas partneriem JKP turpinās virzīt dienaskārtībā partijas prioritātes - minimālās algas celšanu un neapliekamo minimumu. "Ne tikai mēs, bet arī citi politiskie spēki ir solījuši strādāt virzienā, lai mazinātu nabadzību," atgādināja Strīķe, uzsverot, ka patlaban ir grūti pateikt, kad izdosies vienoties par nākamā gada budžetu, iekams netiek ņemta vērā JKP nostāja.

Strīķe noliedza, ka JKP varētu izstāties no valdības. "Būsim valdībā tik ilgi, cik ilgi varam izpildīt kaut vai daļu no mūsu solījumiem un prioritātēm. Pašlaik mūsu prioritāte, ko arī pirms vēlēšanām un pēc tām solījām, ir nabadzības mazināšana, proti, minimālās algas paaugstināšana un neapliekamā minimuma celšana mazākajām algām," sacīja Strīķe.

Kā ziņots, JKP ministru iebildumu dēļ uz nedēļu atlikta nākamā gada valsts budžeta prioritāšu izskatīšana. Par iemeslu tam kalpoja viedokļu atšķirības saistībā ar jaunā Liepājas cietuma būvniecības sākšanas termiņiem.

JKP visticamāk, no jauna koalīcijas partneriem budžeta veidošanas sarunās piedāvās jau sākotnēji izvirzītos priekšlikumus, tostarp par minimālo algu un neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā.

"Jaunās Vienotības" politiķis Arvils Ašeradens pauda, ka JKP iebildumi nākuši pilnīgi negaidīti. Ašredens pauda nožēlu par izveidojušos situāciju. Politiķis pauda cerību, ka partneri atgriezīsies pie kompromisu galda, jo laika vēl esot pietiekami daudz.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Jānis Dombrava pauda, ka JKP pieeja budžeta veidošanas sarunās nav sevišķi konstruktīva. Reizē arī Dombrava pauda cerību, ka visas partijas tomēr spēs atrast kopsaucēju un vienoties par pakāpenisku virzību.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu