Stupelis kļūst par četrkārtēju pasaules čempionu blakusvāģu motokrosā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis Foto: Ralf van Kessel/Facebook

Blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien pasaules čempionāta 13.posmā Geņonā pirmajā braucienā nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Viņi par pasaules čempioniem kļuva arī 2015.gadā, bet 2003. un 2004.gadā Stupelis uzvarēja kopā ar leģendāro nīderlandiešu pilotu Danielu Vilemsenu.

Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Baksa/Stupeļa ekipāža uzvarēja pirmajā braucienā, bet viņu sīvākais konkurents beļģis Marvins Vanlušens bija sestais, kā rezultātā Nīderlandes un Latvijas duets kļuva par čempioniem. Abas ekipāžas kopvērtējumā šķir 75 punkti - tik, cik var iegūt sezonas atlikušajos trīs braucienos -, taču Vanlušens vairs nevar apsteigt Baksu uzvarētajos braucienos.

Baksa/Stupeļa ekipāža pēc pirmā apļa bija ceturtajā pozīcijā, bet brauciena gaitā pakāpās līdz otrajai vietas. Tiesa, tempu kāpināja arī Vanlušens, kurš vienā brīdī izvirzījās līderpozīcijā, taču pēdējos apļos viņš zaudēja vairākas vietas, kas nīderlandietim un latvietim ļāva svinēt uzvaru braucienā. Otrā bija nīderlandieša Kūna Hermansa ekipāža, trešo vietu ieņēma itālis Dzeno Kompalati, bet igauņu pilots Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru izstājās brauciena sākumā.

Otro braucienu Bakss/Stupelis aizvadīja jau čempionu statusā. Zelta medaļnieki ilgstoši bija vadībā, taču zaudēja savas pozīcijas un tika klasificēti 17.vietā. Uzvaru izcīnīja Vanlušens, otrais bija brits Džeiks Brauns, bet trešajā vietā bija Variks ar Daideru.

Posmā ar 40 punktiem uzvarēja Vanlušens, tikpat daudz punktu bija Hermansam, bet trešais ar 38 punktiem bija Brauns. Baksa ekipāža ar 29 punktiem bija sestajā vietā, bet Varika divnieks ar 20 punktiem ierindojās 11.pozīcijā.

Pēc 13 no 14 posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijas ar 562 punktiem ieņem Baksa/Stupeļa ekipāža, bet 508 punkti ir Vanlušenam, kamēr tālāk ar 427 punktiem seko nīderlandietis Hermanss. Tikmēr Variks ar Daideru iekrājuši 300 punktus un ieņem sesto vietu.

Desmitais posms šosezon norisinājās Latvijas pilsētā Stelpē, kur Stupelis ar Baksu palika otrie, bet Daidera ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Stupelis un Bakss pērn pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu