Krišjānis Rēdlihs: Gribēju palikt Latvijā (1)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Krišjānis Rēdlihs
Krišjānis Rēdlihs Foto: Renārs Kārkliņš

Pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs vairs neplāno doties leģionāra gaitās, iespēju spēlēt ārzemju komandās vairs neizskata. Viņš noslēdzis pilnvērtīgu līgumu ar "Kurbads" komandu un šo sezonu pavadīs "Optibet" hokeja līgas (OHL) čempionātā. Gribēja palikt Latvijā. 

"Nonākšana "Kurbada" komandā ir loģisks turpinājums, jo jau pagājušajā sezonā pirms sezonas šeit veicu sagatavošanās posmu," sarunā ar TVNET sacīja Rēdlihs. "Gribēju palikt Latvijā. Līdz ar to pievienošanās "Kurbadam" bija loģisks solis."

Iepriekšējā sezonā 38 gadus vecais aizsargs "Kurbads" sastāvā aizvadīja piecas spēles, kurās atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Pēcāk viņš pārcēlās uz Ķīnu, pievienojoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Kurbads" komanda arī šajā sezonā būs viena no galvenajām pretendentēm uz uzvaru Latvijas čempionātā. 

"Protams, zelta medaļas būs primārais uzdevums," teica Rēdlihs. "Domāju, ka visas komandas kļuvušas spēcīgākas. Spēles solās būt ļoti interesantas, kvalitatīvas."

Jauno sezonu "Kurbads" sāka sestdien, kad ar 5:3 viesos pārspēja savu sīvāko konkurenti "Mogo", kas pagājušajā sezonā atgriezās Latvijas čempionu tronī. Ar vienu vārtu guvumu šajā mačā izcēlās arī Rēdlihs. 

Rēdlihs ar Rumbulas vienību noslēdzis pilnvērtīgu līgumu un "Kurbada" komandā paliks visu sezonu. Ārzemju varianti vairs netiek izskatīti. 

""Kurbadam" ir sava halle, viss nepieciešamais, sākot ar kafijas automātu un beidzot ar trenažieru zāli. Šeit viss ir profesionālā līmenī. Tas arī bija viens no priekšnoteikumiem, kāpēc bez jautājumiem vienojos ar "Kurbadu"," pauda pieredzējušais aizsargs, kurš komandā ir kapteiņa asistents.

Nākamā spēle "Kurbads" komandai otrdien viesos pret "Prizma/IHS" komandu. 

"Sezonas pirmajās spēlēs kvalitāte nebūs tik augsta, bet ar katru spēli iespēlēsimies. Domāju, ka, sākot no oktobra, būs tāds "Kurbads", kādu mēs paši gribam redzēt," pastāstīja Rēdlihs. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači. Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020. gada 10. martā. OHL "play-off" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5. un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu