Jaunākajos "Boeing" lidmašīnu modeļos atklātas nopietnas problēmas (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lidaparātu būves uzņēmums “Boeing” apturējis jaunā lielo attālumu lidmašīnas modeļa “777X” izmēģinājumus, jo atklātas dažādas tehniska rakstura problēmas, vēsta aģentūra AFP, ar atsauci uz informācijas avotiem uzņēmumā.

Pēc kompānijas pārstāvja vārdiem, lidmašīnas testēšanas laikā tika atklāta nopietna problēma, kuras dēļ tika apturēti lidmašīnas izmēģinājumi. Pagaidām gan nav zināms, kāda tieši problēma tika atklāta, tomēr viens no lidmašīnu testu apturēšanas iemesliem kļuva problēmas ar hermētiskajām durvīm.

Tiek norādīts, ka lidmašīnu testi notikuši apstākļos, kas ir daudz sarežģītāki, nekā tie, kādos lidaparāti tiek ekspluatēti ikdienas lidojumos. Tas tiek darīts ar mērķi pārbaudīt lidmašīnu, cik tā ir izturīga un droša.

Iepriekš kļuva skaidrs, ka “Boeing” pārcēla pirmo lidojumu ar jauno “Boeing 777X” uz 2020. gada sākumu. Tas notika tādēļ, ka tika atklātas problēmas dzinēja mehānismā. Jaunais lielo attālumu lidmašīnas modelis “777X” tika prezentēts šī gada martā.

Sākotnēji tika paredzēts, ka pirmie lidojumi ar šo lidmašīnu notiks 2019. gada rudenī, bet pirmie pasūtījumi no aviokompānijām sāksies 2020. gadā. Plānots, ka šī modeļa lidaparāts kļūts par izplatītāko pasažieru lidmašīnu pasaulē ar diviem dzinējiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu