Vīrietis aplaupa veikalu Igaunijā un aizbēg uz Latviju (1)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Svētdienas pēcpusdienā kāds vīrietis gāzmaskā un ar ierocim līdzīgu priekšmetu aplaupīja "Coop" veikalu Hānjā, Igaunijā. Pēc laupīšanas viņš iesēdās automašīnā ar vairākiem ģimenes locekļiem un taisnā ceļā devās uz Latviju, vēsta portāls "Postimees".

Latvijas policija aizturēja noziedznieku netālu no Apes, ziņo Igaunijas medijs. Vīrietis no laupīšanas vietas bija mērojis apmēram 50 kilometrus.

Valsts policija (VP) Vidzemē aizturējusi Igaunijā meklētu bruņotu laupītāju, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Zane Vaskāne.

Reaģējot uz Igaunijas kolēģu sniegto informāciju, Latvijas likumsargi uz Vidzemes (Pleskavas) šosejas minēto auto apturēja un tās vadītāju nodeva Igaunijas policijai.

Laupīšana notika svētdien ap plkst.13.00. Veikala darbiniece laupītājam atdeva kasē esošo naudu - vairākus simtus eiro.

34 gadus vecais vīrietis no nozieguma vietas aizbēga sarkanā "Mitsubishi Colt" automašīnā, kam bija noņemtas numurzīmes.

Igaunijas policija ātri uzsāka speciālo operāciju ar ātrās reaģēšanas vienības un robežsargu piedalīšanos, kā arī sazinājās ar kolēģiem Latvijā.

"Mēs ik dienas apmaināmies ar informāciju ar kolēģiem Latvijā," norādīja Igaunijas policijas pārstāvis Otomārs Virks. Nepieciešamības gadījumā kaimiņvalstu kolēģi palīdz viens otram.

Sadzīt pēdas noziedzniekam palīdzēja arī iedzīvotāju ziņojumi par viegli pamanāmās automašīnas atrašanās vietu.

Plkst.15.45 automobilis tika aizturēts Latvijā. Par laupīšanu aizdomās turētais vīrietis vēlāk tika nodots Igaunijas policijai.

Vīrietis iepriekš bija sodīts par satiksmes noteikumu pārkāpumiem, taču ne tādiem noziegumiem kā laupīšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu