Bijušajam NBS karavīram nāksies maksāt Militārajai policijai lielu kompensāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi kādam karavīram piespiedu darbu par nolaidīgu dienesta pienākumu pildīšanu un likusi viņam samaksāt Militārajai policijai 4417 eiro lielu kompensāciju.

Apsūdzētajam piemērots 300 stundu piespiedu darbs. Tāpat tiesa apmierināja lietā par cietušo atzītās Militārās policijas pieteikto kaitējuma kompensāciju 4417 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Pilns spriedums lietā būs pieejams 21.oktobrī. Pēc tam iesaistās puses varēs to pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Ja kādu no pusēm neapmierinās arī Rīgas apgabaltiesas spriedums, tad vēl pastāvēs iespēja iesniegt kasācijas sūdzību Augstākajā tiesā.

Neminot amatus, prokuratūrā skaidroja, ka bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs apsūdzēts par to, ka viņš, "būdams materiāli atbildīgā amatpersona, laikā no 2009.gada 27.janvāra līdz 2015.gada 12.novembrim, saskaņā ar noteiktajiem pienākumiem, pieņēma atbildīgā glabāšanā NBS materiālās vērtības, bet, pretēji dienesta interesēm un uzticētajiem amatiem, nolaidīgi pildīja dienesta pienākumus un nenodrošināja NBS likumisko prasību izpildi, nodarot būtisku kaitējumu".

Apsūdzības detaļas prokuratūrā neatklāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu