Daugavpilī nelegālajā uzpildes vietā atrod lielu daudzumu degvielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpilī likvidēta nelegālā degvielas uzpildes vieta, kurā atrasts liels apjoms dīzeļdegvielas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policisti savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu grupu, kas, iespējams, Daugavpilī nelikumīgi glabā un tirgo naftas produktus ievērojamā apmērā. Veicot kratīšanas saimniecības ēkās, kas atrodas pilsētas teritorijā, policisti konstatējuši, ka nekustamajos īpašumos realizācijas nolūkiem tiek glabāti šķidrumi ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku, ka arī aprīkojums transportlīdzekļu uzpildei.

Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti apmēram 4230 litri šķidruma, kas visdrīzāk ir dīzeļdegviela, kā arī sūkņi, skaitītāji un uzpildes pistoles transportlīdzekļu uzpildei. 

Turpat notikuma vietā aizturēts viens no iespējamajiem līdzdalībniekiem - 1975.gadā dzimis vīrietis. Turpinot izmeklēšanu, aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu kriminālprocess tika sākts vēl pret divām personām - 1977.gadā un 1987.gadā dzimušiem vīriešiem.

Belova skaidroja, ka viens no vīriešiem jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem. 

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu izņemto šķidrumu sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt kriminālprocesā iesaistītām personām par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība. Bargākais sods par šo likumpārkāpumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu