Austrālija atjauno cenzūras likumus, bloķējot Kraistčērčas slaktiņa video publicējušās vietnes (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālija pirmdien likusi interneta pakalpojumu sniedzējiem bloķēt astoņas tīmekļa vietnes, kas publicējušas ar Kraistčērčas mošeju slaktiņu saistītus materiālus, varasiestādēm pirmo reizi izmantojot jaunos cenzūras noteikumus.

Pēc martā Jaunzēlandes mošejās notikušā slaktiņa, kas tika straumēts tiešraidē, Austrālijas valdība paplašinājusi cenzūras tiesības.

Ārzemju tīmekļa vietnes iekļautas melnajā sarakstā, jo tās "turpināja nodrošināt piekļuvi Kraistčērčas teroraktu video vai uzbrukumu sarīkotāja manifestam," skaidroja Austrālijas elektroniskās drošības jautājumu komisāre Džūlija Inmena-Granta.

Varasiestādes atteicās izpaust, kādas vietnes ir nobloķētas, nevēloties tām dāvāt lieku popularitāti.

Vairākas citas vietnes lūgtas šo saturu dzēst, un tās šiem lūgumiem atsaukušās, piebilda komisāre.

"Pārējām nepakļāvīgajām vietnēm ir ir tikai jādzēš nelegālais saturs, un bloķēšana tām tiks atsaukta," viņa sacīja.

Viena no astoņām vietnēm ir blogs, kura galvenā tēma, pēc tā autoru skaidrotā, ir "islāma draudi", teikts Federālā Likumdošanas reģistra paskaidrojošajā dokumentā.

Labējais ekstrēmists Austrālijas pilsonis Brentons Tarants 15.martā atklāja uguni divās mošejās Kraistčērčā, nogalinot 51 cilvēku. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot tiešraides straumēšanas pakalpojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu