Šķēpmetējs Sirmais: Man galvenais ir pierādīt sev, ka varu atgriezties

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Viens no Latvijas labākajiem šķēpmetējiem Zigismunds Sirmais joprojām atgūstas no pirms gada viņam veiktās otrās pleca operācijas, taču ir pārliecināts, ka spēs atgriezties visaugstākajā līmenī.

2016.gada Eiropas čempionam šķēpmešanā pagājušajā gadā veica otro pleca operāciju īsā laikā, kaut pērn vasarā sportists jau plānoja atgriezties sacensību apritē. Pirmo operāciju viņam veica 2016.gada nogalē, bet otro 2018.gada augustā.

Šķēpmetējs sarunā ar TVNET pauda, ka šobrīd jau var trenēties bez ierobežojumiem, bet ievēro piesardzību, lai atkal negadītos kas nelāgs.

"Viss pamazām iet uz priekšu. Treniņos metu, lai atgūtu sajūtas. Šogad laikam nekur nestartēšu. Varbūt kādās mazās sacensībās septembra beigās uzmetīšu, lai pamēģinātu. Šogad jau arī sacensību vairs nav atlicis daudz," sacīja vieglatlēts.

Sirmais uzsvēra, ka gada laikā pazaudējis mešanas izjūtu - tas esot galvenais, kas jāatgūst. Ar katru treniņu sajūtas uzlabojoties, tāpēc nepieciešams pacietīgi strādāt.

"Viss atkarīgs no tā, kā jūtas plecs. Vienu dienu ir labi, citu dienu sliktāk. Ceru atgriezties vecajās sliedēs. Žēl, ka "pielipa" tāda trauma. Turklāt pašos spēka gados. Būtu varējis tagad mest kārtīgi un sevi apliecināt pa īstam. Galvenais tagad ir pierādīt pašam sev, ka varu atgriezties. Pagaidām neizskatās spīdoši, bet mans sapnis joprojām ir olimpiskā medaļa," pastāstīja šķēpmetējs.

Sirmais nereti aprunājoties ar kolēģiem, kas pārstāv dažādas vieglatlētikas disciplīnas. Viņš prognozē, ka nākamajā gadā visiem rezultāti strauji uzlabosies, jo tiek mērķtiecīgi strādāts uz to, lai labāko formu sportisti sasniegtu tieši Tokijas olimpisko spēļu gadā.

Arī pats Sirmais cer, ka viņam izdosies sekmīga atgriešanās, kas rezultēsies ar izpildītu olimpisko normatīvu.

Šīs sezonas galvenais starts vieglatlētiem būs pasaules čempionāts Dohā, kas notiks no 27.septembra līdz 6.oktobrim.

No Latvijas sacensībām kvalificējušies deviņi sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu