"Jaunā vienotība" varētu atbalstīt Ķezberes atstādināšanu no amata

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP vadītāja Dace Ķezbere
NEPLP vadītāja Dace Ķezbere Foto: Evija Trifanova/LETA

Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Saeimas frakcija varētu atbalstīt Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājas Daces Ķezberes atstādināšanu no amata, sacīja frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis.

Latkovskis pauda, ka tad, kad jautājums tiks aktualizēts Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, tas būs jāvērtē, taču jau tagad paredzams, ka politiskā spēka deputāti rosinājumu atstādināt Ķezberi varētu atbalstīt.

"Vasarā bija paziņojums par to, ka cilvēks atkāpsies, tagad nē. Trūkst konsekvences. Noteikti jāsasauc sēde, visiem kopā jāizvērtē, bet es skatos pozitīvi uz priekšlikumu sagatavot lēmumprojektu par Ķezberes atbrīvošanu no amata. Mēs to varētu atbalstīt," sacīja politiķis.

Jau ziņots, ka Ķezbere lēmusi pašlaik neatkāpties no NEPLP vadītājas amata. Viņa skaidroja, ka nevar atļauties nenodrošināt NEPLP darbību situācijā, kad pašlaik viens no padomes pārstāvjiem ir komandējumā, cits dosies komandējumā pēc nedēļas, tāpat ir NEPLP locekļi, kam būs jādodas atvaļinājumā.

Reizē NEPLP vadītāja norādīja, ka vēl nezina, kāda situācija būs novembrī un decembrī, skaidrojot, ka izmaiņas varētu ienest arī topošā sabiedrisko mediju likuma pieņemšana.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA sacīja, ka Ķezberes lēmums ir nepatīkams pārsteigums, jo "viņa netur savu vārdu par to, ka viņa 9.septembrī rakstīs atlūgumu".

"Šis solījums nav izpildīts. Mēs komisijā ar sadarbības partneriem vēlējāmies šīs darba attiecības izbeigt pa labam, pa draugam. Šajā gadījumā nolēmu komisijai un sadarbības partneriem piedāvāt Ķezberes atstādināšanas procedūru, jo uzskatu, ka viņa nevar turpināt darbu NEPLP gan reputācijas, gan profesionalitātes risku dēļ," sacīja Kaimiņš.

Vaicāta, vai viņas atbrīvošanu varētu rosināt Cilvēktiesību komisija un par to lemt Saeima, NEPLP vadītāja aģentūrai LETA norādīja, ka tas ir "viņu darbības jautājums".

Komisija tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz NEPLP locekļu vietu, jo patlaban brīva ir Guntas Līdakas vieta NEPLP. Deputāti par Ķezberes atstādināšanu no amata varētu runāt komisijas sēdē nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns jau iepriekš nācis ar iniciatīvu no amata atbrīvot NEPLP priekšsēdētāju Ķezberi. Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsusies Saeimā, pieprasot no amatiem atbrīvot NEPLP locekļus.

Ķezbere jūlijā paziņoja, ka apsver NEPLP vadītājas amata atstāšanu, taču lēmumu par to pieņemšot līdz septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu