Tramps: ASV miera sarunas ar talibiem ir mirušas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka ASV miera sarunas ar Afganistānas islāmistu nemiernieku grupējumu "Taleban" ir "mirušas" un ka viņš atkal pastiprina karu pret šo grupējumu.

"Tās ir mirušas. Cik tālu tas attiecas uz mani, tās ir mirušas," Tramps sacīja Baltajā namā par ilgajiem mēģinājumiem panākt vienošanos ar talibiem un izvest ASV karaspēku no Afganistānas pēc 18 kara gadiem.

Tramps sestdien paziņoja, ka viņš aptur miera sarunas ar talibiem un ir atcēlis nākamajā dienā Kempdeividā paredzētu slepenu tikšanos ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Ghani un augstākajiem nemiernieku līderiem.

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā, reaģējot uz talibu sarīkoto uzbrukumu Kabulā, kurā līdz ar 11 citiem cilvēkiem gāja bojā arī viens ASV karavīrs.

Tālāk sagraujot cerības saistībā ar šīm gandrīz pabeigtajām sarunām, Tramps pirmdien tviterī paziņoja, ka ASV militārās operācijas pret talibu nemierniekiem ir atsāktas un ir spēcīgākās pēdējo 10 gadu laikā.

"Pēdējās četrās dienās mēs esam devuši triecienus mūsu Ienaidniekam spēcīgāk nekā jebkad pēdējo 10 gadu laikā!" tvītoja Tramps.

"Pēdējās 10 dienās vien mēs esam nogalinājuši vairāk nekā tūkstoti talibu," svētdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu