VID spriež par iespēju administratīvos aktus rakstīt "cilvēkiem saprotamākā valodā"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopā ar tiesām spriež par iespēju iestādes izdotos administratīvos aktus rakstīt "cilvēkiem saprotamākā valodā", šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pastāstīja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Jaunzeme norādīja, ka pašlaik klientiem izsniegtais administratīvais akts tiek rakstīts tiesai, tāpēc tajā dominē juridiskā valoda. Tagad tiek strādāts pie tā, lai šos dokumentus padarītu vienkāršākus, lai tie klientiem būtu vieglāk uztverami un saprotami. 

VID vadītāja piebilda, ka tiesas, ar kurām par to runāts, ir ļoti pretimnākošas.

Jaunzeme vērsa uzmanību, ka iestādes vīzija ir kopā veidot vēl labāku Latviju jeb atbalsts kopīgam darbam. Tas ir kā pozitīvs piemērs situācijā, kad dažkārt ir redzama dalīšanās jeb nevienprātība starp atbildīgajiem valstī, norādīja VID vadītāja.

VID virsmērķis ir atbilstoša un veicinoša vide labprātīgai nodokļu saistību izpildei, kas ir atkarīgs arī no pašiem iedzīvotājiem, pauda Jaunzeme.

Budžeta komisijas līdz šim apmēram divu stundu ilgušajā sēdē VID pārstāvji un deputāti pārrunāja arī vairākus citus iestādes darbības jautājumus. Komisijas sēde pašlaik vēl turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu