SM valsts sekretāra kandidāts noraidīts politiskās piederības dēļ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Edijs Pālens/LETA

​Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amata kandidāts tika noraidīts politiskās piederības dēļ, aģentūrai LETA sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Valsts kancelejā iepriekš aģentūru LETA informēja, ka noslēdzies atklātais konkurss par SM valsts sekretāra amatu, bet pretendents, kurš saņēma visaugstāko vērtējumu konkursā, neguva Satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) apstiprinājumu, līdz ar to amats joprojām ir vakants.

Linkaits skaidroja, ka viņš pieņēmis lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo SM valsts sekretāra amata kandidātu, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka vecākajam valsts civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam. Turpretī konkursā uzvarējušais amata kandidāts iepriekš kandidēja Saeimas vēlēšanās, kā arī ir valdes loceklis politiskā partijā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka konkursā uz SM valsts sekretāra amatu uzvarēja pārstāvis no politiskā spēka "Attīstībai/Par!".

"Es uzskatu, ka vecākajam civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam, lai neviens nevarētu pārmest, ka pieņemtie lēmumi ir balstīti kāda politiskā spēka interesēs," sacīja Linkaits.

Ministrs arī atzina, ka viņš ir lūdzis Valsts kanceleju piedāvāt risinājumus SM valsts sekretāra izraudzīšanās kārtībā. Viens variants paredz, rotēt šajā amatā kādu no valsts pārvaldes vai arī rīkot atkārtotu amata konkursu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu