12 fakti, ko nezināji par Holivudas skaistuli Odriju Hepbērnu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Odrija Hepbērna
Odrija Hepbērna Foto: https://www.instagram.com/audreybyhepburn/

Kinofestivāls "Baltijas pērle" šogad aizrit trīs deviņdesmitgadnieču zīmē. Tās ir - Vija Artmane, Greisa Kelija un Odrija Hepbērna (Audrey Hepburn). Šajā rakstā pievērsīsimies noslēpumainajai britu aktrisei Hepbērnai, kurai 90 gadu jubileja būtu apritējusi 4. maijā. Vairākas filmas, kurās spēlēja Hepbērna, kļuvušas par pasaules kino klasiku un novērtētas ar vairākām kino godalgām - "Roman Holiday" (1953.), "Sabrina" (1954.), "The Nun's Story" (1959.), "Breakfast at Tiffany's" (1961.) u.c. Tieši "Brokastis Tifānijā" un "Romas brīvdienas" trīs seansos - 19. un 21. un 22. septembrī būs iespējams skatīties kino "Splendid Palace".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

1. Odrija Hepbērna - tas nav aktrises īstais vārds. Odrijas pilnais vārds ir Odrija Ketlīna Hepberna Rastone, bet kopš 1948. gada viņa sāka sevi dēvēt par Hepbērnu.

2. Aktrises pūrā ir četras godalgas - gan "Emmy", "Grammy", gan "Oskara" balva (par filmu "Romas brīvdienas") un "Tony".

1. Odrija Hepberna
1. Odrija Hepberna Foto: Scanpix/AP

3. Odrija Hepbērna pārvaldīja piecas valodas - angļu, spāņu, franču, flāmu un itāļu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

4. Skolas gadus Odrija pavadīja fašistu okupētajā Arnhemā, Holandē, kur pēc vecāku šķiršanās dzīvoja kopā ar māti. Kad vecāki šķīrās, tad Odrijai bija vien seši gadi un viņai vecāku šķiršanās bijis ļoti smags trieciens.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

5. Odrijas mātei bija baroneses tituls.

6. Odrijas slaidā ķermeņa noslēpums bija viņas veselīgais dzīvesveids un lieliskā vielmaiņa. Vēl viena nianse - viņa allaž ēda tikai tik daudz, lai justos paēdusi. Otrā Pasaules kara laikā viņas ģimene cieta trūkumu, un bada sajūta Odrijai bija labi pazīstama.

7. Odrija jau no bērnības ļoti vēlējusies kļūt par balerīnu, tomēr kara laikā pārciestās slimības un mazā auguma dēļ, šis sapnis neīstenojās.

8. Leģendārā aktrise Marlēna Dītriha bija speciāli ieradusies uz filmas "Undīne" pirmizrāde 1954. gadā, lai apsveiktu savu kolēģi.

9. Odrijas mīļākais modes dizaineris bija Ibērs de Živenšī, kuru pazīstam ne vien kā modes nama "Givenchy" dibinātāju (1952. gads), bet arī Hepbērnas profesionālās un personīgās garderobes radītāju kurš veidoja tērpus arī viņas filmu varonēm. Odrija bija viņa laba draudzene un, protams, arī mūza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Audrey with Richard Avedon, Oscar de la Renta and liza Mineli at the 1988 Council of Fashion Designers of America Awards at the Metropolitan Museum of Art in New York City, (at the lifetime achievement award for arts honoring Hubert Givenchy). Photographed by Ron Galella. ?? • • • • • • • • • • • • • • • • • • #audreyhepburn #1982 #breakfastattiffanys #hollygolightly #tiffany #audrey #hepburn #Cinema #movie #Hollywood #oldcinema #VintageFilm #classic #elegant #holly #golightly #romanholiday #newyork #tokyo #rongalella #robertwolders #givenchy #hubertdegivenchy #toaudreywithlove #muse #richardavedon #rongalella #lizaminnelli

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

10. Viņa bija introverta personība. Par to viņa stāstījusi intervijā žurnālam "Life" 1953. gadā. "Man bieži jābūt vienai, tas ir veids kā atjaunojos," viņa saka.

11. Pēc 1976. gada aktrise filmējās retāk, toties aktīvi pievērsās labdarībai. Viņa palīdzēja cilvēkiem Āfrikā. Hepbērnu skumdināja doma, ka pasaulē ir bērni, kuri cieš badu un nevar izglītoties skolās, tādēļ viņa darīja visu, lai šiem cilvēkiem palīdzētu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

12. Odrija mira Zviedrijā, kur pildijā UNICEF vēstnieces pienākumus. Viņas nāves dienā aktrise Elizabete Teilore teica: "Dievam pie sāniem parādījies jauns eņģelis".

Filmu "Romas brīvdienas" iespējams skatīties ceturtdien,19. septembrī plkst. 17:30 un svētdiena, 22. septembrī plkst. 12:15. "Brokastis Tifānijā" Splendid Palace demonstrēs 21. septembrī plkst. 12:15.

Detalizētāka informācija  www.balticpearl.lv. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn ? (@audreybyhepburn) on

Par festivālu

Festivāls “Baltijas pērle” notiks kinoteātrī “Splendid Palace” no 19. līdz 25. septembrim. Filmas demonstrēs oriģinālvalodā ar sinhronu tulkojumu latviešu un krievu valodā jūsu austiņās. Festivāla rīkotāji aicina tās paņemt līdzi. Informācija par subtitriem un jebkāda cita svarīga ar filmu demonstrēšanu saistīta papildus informācija pieejama interneta vietnē www.balticpearl.lv nedēļu pirms festivāla sākuma.

Kasē ir iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu