Viņķele: Valsts līdzdalība reģionālajās slimnīcās ļautu sakārtot šīs medicīnas iestādes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts līdzdalība reģionālajās slimnīcās ļautu sakārtot šīs medicīnas iestādes, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Otrdien Ministru kabinets uzklausīja Veselības ministrijas (VM) sagatavoto informatīvo ziņojumu, kurā rosināts optimizēt pašreizējo slimnīcu tīklu, kā arī piedāvāts izskatīt iespēju iegūt valsts līdzdalību stratēģiski svarīgajās reģionālajās slimnīcās.

No ministrijas ziņojuma izriet, ka VM plāno diskutēt ar slimnīcām un to kapitāla daļu turētājiem par nepieciešamajām izmaiņām slimnīcu darbībā, tai skaitā par iespējamo valsts līdzdalības iegūšanu stratēģiski svarīgās ceturtā līmeņa slimnīcās. 

No ministrijas ziņojuma izriet, ka ceturtā līmeņa slimnīcas ir SIA "Liepājas reģionālā slimnīca", SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca", SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca", SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca", SIA "Vidzemes slimnīca", SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" un SIA "Rēzeknes slimnīca".

Pēc Viņķeles teiktā, gadījumā, ja valsts iegūtu kapitāla daļas atsevišķās reģionālajās slimnīcās, tas būtu finansiāli apjomīgs lēmums. Tomēr šāds solis ļautu efektīvāk sakārtot reģionālās slimnīcas.

Ministre arī uzsvēra, ka slimnīcu tīkla optimizācija nenozīmē slimnīcu skaita samazināšanu, bet plāna mērķis ir panākt, ka reģionos tiek sniegti kvalitatīvi pakalpojumi, uzsvaru liekot uz integrētu veselības un sociālo aprūpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu