"Kurbads" graujoši uzvar "Prizmu" OHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kurbads" hokejisti
"Kurbads" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs

Iepriekšējās sezonas Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) vicečempione "Kurbads" komanda otrdien svinēja graujošu uzvaru jaunās sezonas otrajā mačā.

"Kurbads" viesos ar rezultātu 10:4 (2:1, 3:2, 5:1) pārspēja "Prizma"/IHS vienību.

Vēl pirms trešā perioda mājiniekiem bija cerības pacīnīties par uzvaru mačā, jo pēc pirmajām 40 minūtēm "Kurbadam" bija divu vārtu pārsvars - 5:3. Tiesa, ciemiņi aizvadīja vētrainu trešo periodu, kurā guva piecus vārtus, uz kuriem mājinieki atbildēja ar tikai vienu precīzu metienu.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Lauris Rancevs un Juris Upītis, kuram bija arī viena rezultatīva piespēles, kamēr pa vienai reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Lauris Bajaruns, Mārcis Zembergs, Sandis Zolmanis, Dāvis Straupe, Jānis Straupe un Aleksandrs Galkins. Zolmanim bija arī divas rezultatīvas piespēles, bet trīs vārtu guvumos asistēja Mārtiņš Gipters.

"Prizma"/IHS komandā vārtus guva Edijs Brahmanis, Sandis Grīnbergs, Juris Bērziņš un Mārtiņš Pēteris Barkāns.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkosies astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

Līdz ar to debiju OHL turnīrā piedzīvos "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu