"Kamergalerijā" grafikas klasiķes Baņutas Ancānes personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baņuta Ancāne
Baņuta Ancāne Foto: Grafikas kamera

“Kamergalerijā” (11. novembra krastmala 35, 5. stāvs, 81. telpa) 12. septembrī pl. 19 atklās grafiķes Baņutas Ancānes personālizstādi “Mana mūzika”, informē biedrības “Grafikas kamera” valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Baņutas Ancānes personālizstādi varēs aplūkot no 13. septembra līdz 4. oktobrim.

Ievērojamās mākslinieces Baņutas Ancānes radošajā daiļradē netrūkst virkne šedevru - Latvijas mākslas vēstures ikonas - par klasiskām un neatņemamām vērtībām kļuvušu mākslas darbu. Ancāne savā mākslā ir uzticīga portretam, klusajai dabai un figurālām kompozīcijām. Izkopusi delikātas fineses gan litogrāfijas tehnikā, gan pasteļdarbos un zīmējumos. Smalkas krāsu nianses, emocionālas noskaņas un teju netverama materialitāte ir Baņutas Ancānes rokraksta iezīmes.

Baņutas Ancānes darbs
Baņutas Ancānes darbs Foto: publicitātes

Baņutas Ancānes jaunāko darbu izstādē “Kamergalerijā” būs skatāmi pēdējā gada laikā tapušie zīmējumi un akvareļi. Izstādes nosaukums “Mana mūzika” norāda uz mūzikas nozīmi mākslinieces dzīvē un izsaka arī daļu no mākslas būtības - krāsas un formas saspēle, kas ir neatņemama mākslas darba tapšanas procesa sastāvdaļa. Madonnas motīvs ir aktuāls arī mākslinieces jaunākajos darbos. Klusajās dabās ir paslēpti mazi paradoksi. Nemainīgi saistoša ir cilvēka figūras plastika. Tomēr kā stāsta māksliniece, daba ir tikai izejmateriāls mākslas darba tapšanai, jo saistošākais ir tas, ka process, kas līdzinās ceļam dziļumā, var aizvest dažādos virzienos un ir interesanti kas no tā sanāks.

Organizē biedrība Grafikas Kamera sadarbība ar biedrību Latvijas Mākslinieku Savienība. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu