Merkele: Pasākumi cīņai ar klimata izmaiņām maksās naudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņojusi, ka Vācijai ir jāakceptē pasākumi cīņai ar klimata izmaiņām, un norādīja, ka tie maksās naudu.

"Ja mēs vēlamies aizsargāt klimatu, tas maksās naudu, naudu, kas tiks labi izmantota," debatēs par budžetu Bundestāgā paziņoja Merkele, piebilstot, ka bezdarbība izmaksās vēl vairāk.

"Nekā nedarīšana nav izvēle," uzsvēra kanclere.

Viņa sacīja, ka cīņai ar klimata izmaiņām būs nepieciešams liels spēks, un klimata kabinetam, kas 20.septembrī prezentēs pasākumu kopumu, jāatrod veidi, kā būt inovatīviem ar sociālā tirgus ekonomikas mehānismiem.

Merkele sacīja, ka cenu noteikšana oglekļa emisijai un daudzuma kontrole ir pareizā pieeja, lai atrastu risinājumus oglekļa dioksīda izmešu samazināšanai. Viņa arī aicināja paplašināt risinājumus, kas ietver atjaunojamās enerģijas avotus, piemēram vēja turbīnas.

Kanclere arī pauda viedokli, ka nepieciešams izveidot aliansi starp pilsētu un lauku vidi, lai pretotos pilsētu plānotāju augstprātībai un kopienas lauku apvidos, kur atrodas vēja turbīnas, var gūt tiešu peļņu no tām.

Merkele norādīja, ka attīstība pilsētās un laukos notiek ļoti atšķirīgi.

"Mums jāatrod tam atbildes," sacīja kanclere, norādot, ka interneta sakaru un medicīnisko pakalpojumu uzlabošana ir būtiski soļi vienlīdzības radīšanai starp laukiem un pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu