Igaunijas iekšlietu ministrs vēlas atcelt bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme
Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme Foto: AP/Scanpix

Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme cenšas noskaidrot, vai ir iespējams atcelt bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem, kas pēdējā laikā masveidā ierodas Igaunijā, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR, atsaucoties uz Helmes vadītās Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) mājaslapā pieejamo informāciju. 

Helme apgalvojis, ka atbilstošus likuma grozījumus izskatīšanai parlamentā iesniegs jau šoruden. 

Viņš sacījis, ka EKRE līderi jau iepriekš brīdinājuši, ka, tiklīdz Ukraina iegūs bezvīzu režīmu ar Eiropas Savienību (ES), tā kļūs par Trojas zirgu. 

"Trojas zirgs cita starpā arī Krievijai, jo tie, kas šurp brauc ir ne tik daudz ukraiņi, cik krievi no Ukrainas austrumiem, pārkrievojušies ukraiņi vai vienkārši "homo soveticus". Šis migrācijas spiediens no austrumiem pie mums ir ļoti spēcīgs, un tas turpina palielināties," uzsvēris Igaunijas iekšlietu ministrs. 

Helme paudis uzskatu, ka pilnībā izskaust migrāciju neizdosies, bet Igaunijai ir jābūt iespējai izlemt par to, cik daudz, uz cik ilgu laiku un ar kādiem nosacījumiem tiek ielaists valstī. 

Par to, ka migranti no Ukrainas Igaunijai ir problēma, Helme runājis arī iepriekš. 

Igaunijas izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa trešdien ERR apstiprināja, ka valdībā nav apspriests jautājums par bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem. 

ES bezvīzu režīmu ar Ukrainu ieviesa 2018.gada 11.jūnijā. Šīs valsts pilsoņi bez vīzas ES teritorijā var uzturēties līdz 90 dienām 180 dienu periodā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu