Gobērs: Francijas basketbolisti ieradās cīnīties par zelta medaļām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdijs Gobērs
Rūdijs Gobērs Foto: FIBA.com

Francijas basketbola izlasi pirms turnīra daudzi nepieskaitīja pie galvenajiem favorītiem Pasaules kausā, taču šī komanda ieradās cīnīties par zelta medaļām, norāda valstsvienības centra spēlētājs Rūdijs Gobērs.

Francijas basketbolisti trešdien Ķīnā ar rezultātu 89:79 pārspēja pieckārtējo pasaules čempioni ASV izlasi, kas tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz uzvaru Pasaules kausa izcīņā.

Šajā mačā uzvarētāju sastāvā 21 punktu guva un 16 atlēkušās bumbas izcīnīja Gobērs, kurš Jūtas "Jazz" sastāvā atzīts par iepriekšējos divus sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko aizsardzības spēlētāju.

"Mēs šeit ieradāmies, lai izcīnītu zeltu," ESPN citē Gobēru. "Mēs zinājām, ka tas nebūs viegli. Daudzi cilvēki mūs nepieskaitīja (pie favorītiem), bet mēs izcīnījām uzvaru."

Francijas izlases 27 gadus vecais centrs uzsvēra, ka komandas mērķis nebija tikai uzvarēt ASV valstsvienību, bet gan izcīnīt zelta medaļas Pasaules kausā.

"Tam (šai uzvarai) nebūs nekādas nozīmes, ja neuzvarēsim arī pašās beigās (visā turnīrā)," sacīja Gobērs.

ASV izlase oficiālajos turnīros nebija zaudējusi 58 mačus pēc kārtas, sākot no 2006. gada pasaules čempionātu, kurā amerikāņi izcīnīja bronzu, bet pusfinālā zaudēja Grieķijai.

"Mums pretī bija ļoti talantīga komanda. Cīņa bija ļoti līdzīga. Viņi mums neko tā vienkārši neatdeva, taču mēs pieturējāmies pie spēles plāna. Jāgatavojas nākamajai spēlei, kas mums arī būs ļoti liels izaicinājums," sacīja Gobērs.

Pasaules kausa izcīņas pusfinālā Francija spēkosies ar Argentīnu, kas otrdien ceturtdaļfinālā arī uzveica vienu no turnīra favorītēm - pasaules vicečempioni Serbiju.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa izcīņa norisinājās 2014. gadā Spānijā, kur Francija pusfinālā piekāpās Serbijai, bet cīņā par bronzu uzveica Lietuvu. Savukārt finālā ASV uzvarēja Serbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu