Lēmaņa trenētie Austrālijas basketbolisti iekļūst PK pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Petijs MIlss
Petijs MIlss Foto: FIBA.com

Latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītā Austrālijas vīriešu basketbol izlase trešdien Ķīnā sasniedza Pasaules kausa (PK) izcīņas pusfinālu.

Austrālijas basketbolisti turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 82:70 (17:17, 16:13, 30:18, 19:22) pārspēja Čehijas izlasi.

Austrālijas izlase PK spēlē jau 12. reizi, bet iepriekš tai nebija izdevies pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Šis bija Austrālijas izlases sestais panākums Ķīnā notiekošajā Pasaules kausā.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Petijs Milzss (tālmetieni 6/9), Kriss Goldings iemeta 14 punktus, bet Endrū Boguts sakrāja desmit punktus un trīs bloķētas bumbas.

Čehijas izlasē Patriks Auda iemeta 21 punktu (tālmetieni 3/3), bet Tomāšs Satoranskis demonstrēja daudzveidīgu sniegumu - 13 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles.

Austrālijas izlase pusfinālā tiksies ar titulēto Spāniju.

Čehijas izlasē spēlējošais Satoranskis šajā spēlē kļuva par pirmo basketbolistu šī gada PK izcīņā, kuram pēdējās četrās spēlēs izdevies atzīmēties ar vismaz septiņiem gūtiem punktiem, tikpat atlēkušajām bumbā, kā arī septiņām piespēlēm. 

Spēles sākums ritēja sīvi, abām komandām pārmaiņus iegūstot vadību, bet pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 17:17.

Līdzīga spēle turpinājās arī pirmā puslaika otrajā pusē, kad otrās ceturtdaļas vidū rezultāts aizvien vēstīja neizšķirtu (22:22), bet Džoka Lendeila "danks" pēdējās sekundēs panāca piecu punktu pārsvaru Austrālijai (33:28.).

Trešajā ceturtdaļā Lēmaņa komanda uzņēma citus apgriezienus. Boguts un Džo Inglss kļuva par čehu lielākajiem biediem, Bogutam lieliski darbojoties zem groziem, bet Inglss savu partnerus apgādāja ar rezultatīvām piespēlēm.

Mazāk nekā četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām no tālās distances 51:43 panāca Goldings, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Boguts ar āķa metienu pārsvaru palielināja līdz +14 (57:43). Satoranskis pēdējās sekundēs trieca bumbu grozā no augšas, taču pēc 30 nospēlētām minūtēm austrālieši bija vadībā ar 63:48.

Pēdējo ceturtdaļu čehi iesāka ar precīzu tālmetienu un divpunktu metienu, sadeldējot lielo pārsvaru līdz 55:63. Tas gan neko daudz nedeva, jo Inglss turpinājumā bija ļoti aktīvs, pārtverot bumbas, kā arī piespiežot pretiniekus kļūdīties. Viņam palīdzēja arī zem groziem dominējošais Boguts, līdz ar to Austrālija pēdējās ceturtdaļas vidū bija vadībā ar rezultātu 71:57.

Mazāk nekā minūti līdz finālsvilpei precīzu tālmetienu un divpunktu metienu realizēja Milzs, bet čehi nespēja atbildēt ar tādu pašu precizitāti, zaudējot ceturtdaļfinālā ar 70:82.

Francija ar rezultātu 89:79 (18:18, 27:21, 18:27, 26:13) pārsteidzoši uzvarēja ASV izlasi, pārtraucot tās 13 gadu dominanci.

Francija pusfinālā tiksies ar Argentīnu, bet ASV čempionātu turpinās ar cīņām par piekto vietu, kurās piedalīsies arī Čehijas izlase. 

Otrdien ceturtdaļfinālos Argentīna ar 97:87 uzveica Serbiju, bet Spānija ar 90:78 guva virsroku pār Poliju.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrs notiek astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu