Pabriks: Bezvienošanās "Brexit" nedrīkst destabilizēt drošības situāciju Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Makare/LETA

Jādara viss iespējamais, lai vienas no militāri spēcīgākajām valstīm Eiropas Savienībā (ES) - Lielbritānijas - aiziešana no ES negatīvi neietekmētu Eiropas un Latvijas drošību, Londonā tiekoties ar Apvienotās Karalistes Pārstāvju palātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāju Džulianu Lūisu, izteicies Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Nav pieļaujama situācija, kurā bezvienošanās "Brexit" radītu ārējus draudus gan Eiropai, gan Latvijai," uzsvēra aizsardzības ministrs.

Divpusējās tikšanās laikā amatpersonas apsprieda savstarpējo sadarbību Apvienoto reaģēšanas spēku ietvaros. Lielbritānija apliecināja, ka ir ļoti ieinteresēta turpināt valstu aktīvo un mērķtiecīgo darbu pie vienības kaujas spēju un Eiropas ziemeļaustrumu reģiona drošības stiprināšanas.

Savukārt Londonā aizsardzības industrijas izstādē "Defence and Security Equipment International 2019” Latvijas nacionālo paviljonu kopā ar Pabriku apmeklēja arī Lielbritānijas valsts sekretārs aizsardzības jautājumos Bens Vallass. Amatpersona atzinīgi novērtēja Latvijas aizsardzības industrijas uzņēmumu piedāvātos produktus un pakalpojumus, kā arī Latvijas bruņoto spēku prasmi modernās tehnoloģijas pielietot praksē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu