Jaunajā "Monopola" versijā sievietes pelnīs vairāk naudas nekā vīrieši (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Galda spēle "Monopols".
Galda spēle "Monopols". Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV rotaļlietu ražotājs "Hasbro" izlaidis jaunu galda spēles "Monopols" versiju "Ms Monopoly", kurā sievietes pelnīs vairāk naudas nekā vīrieši.

Jaunā izdevuma centrālais tēls ir "Monopolas kundze" - "investīciju guru, kura par saviem panākumiem var pateikties pati sev", un kura iegulda naudu uzņēmējās sievietēs.

Sākot spēli, sievietes saņems 1900 spēles dolāru, bet vīrieši - 1500. Tāpat pēc apļa veikšanas sievietes saņems 240 dolāru, bet vīrieši - 200 dolāru, kā līdz šim.

Ar jauno spēles versiju aicināts pievērst uzmanību algu atšķirībām starp sievietēm un vīriešiem. Kā liecina ASV Darba ministrijas dati, sieviešu alga ir tikai 81% no vīriešu algas.

Kā norāda "Hasbro", izmaksu dažādošana vīriešiem un sievietēm "ir jautrs pavērsies spēlē, kas rada pasauli, kurā sievietēm ir priekšrocība, kādu bieži izbauda vīrieši. Tomēr ja vīrieši izspēlēs savas kārtis pareizi, arī viņi varēs nopelnīt vairāk".

Jaunā "Monopola" versija būs no septembra vidus pieejama iegādei ASV un virknē citu valstu, tostarp Vācijā, Francijā, Kanādā un Austrālijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu