Laikraksts: Lietuvā plāno ienākt Krievijas veikalu tīkls "Svetofor" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Lietuvā plāno ienākt Krievijas zemo cenu veikalu tīkls "Svetofor", kas apvieno 885 noliktavas tipa veikalus pašā Krievijā, kā arī Baltkrievijā, Vācijā un Rumānijā, vēsta laikraksts "Kommersant".

Krasnojarskā dibinātais veikalu tīkls, kas piedāvā preces par 20-30% lētāk nekā konkurenti, Eiropā darbojas ar zīmolu "Mere" un domājams, tā varētu saukties arī šā tīkla veikali Lietuvā, bet avīzes uzrunātie eksperti "Svetofor" izredzes Baltijā vērtē diezgan skeptiski.

Baltkrievijā bāzētā personāla atlases kompānija "HR Business Alliance" publicējusi sludinājumu, ka aicina darbā speciālistus, kam jāatrod veikaliem piemērotas telpas dažādās Lietuvas pilsētās, bet šobrīd nav konkrēti zināms, par kurām pilsētām ir runa.

Kā norāda kompānijas "Jos De Vries The Retail Company" konsultante Irina Bolotova, šā tīkla veikali atgādina "parastas noliktavu telpas ar minimālu remontu un ne īpaši labu aprīkojumu" un tajos tiek tirgota lēta mazpazīstamu zīmolu produkcija.

Veikalu tīklu "Svetofor" pārvalda 2009.gadā dibināta kompānija "Torgservis", kuras lielākā īpašniece ir Šnaideru ģimene, kas kontrolē 92,5% akciju, bet vēl 4,5% pieder Valērijam Jakovļevam un 3% - Andrejam Veikulainenam.

Saskaņā ar informāciju par pagājušā gada nogali "Svetofor" tīklā darbojas 885 veikali. Šobrīd viens "Mere" veikals atvērts Vācijā un divi - Rumānijā, bet kompānijas interneta vietnē ziņots par plāniem atvērt vēl vismaz 105 tirdzniecības vietas Polijā un ienākt Azerbaidžānas tirgū.

Kā uzskata aģentūras "Infoline-Analitika" ģenerāldirektors Mihails Burmistrovs, Baltijas valstīs attieksme pret Krievijas vairumtirgotājiem ir visai negatīva, tādēļ jāšaubās, vai "Svetofor" plāni vainagosies panākumiem, neraugoties uz atšķirīga zīmola izmantošanu. Tiesa gan, veikala atvēršana Berlīnē šā gada sākumā esot izraisījusi manāmu pircēju interesi, taču projekts, pēc viņa teiktā, "acīmredzami nav gatavs tiražēšanai".

2017.gada nogalē "Svetofor" paziņoja par plāniem atvērt līdz pat simts veikaliem Maskavā un tās apkaimē, tomēr līdz šim Krievijas galvaspilsētā atvērts tikai viens šāds veikals un tās tuvumā - vēl vienpadsmit. Tomēr, kā laikrakstam apliecinājuši vairāki nekustamā īpašuma tirgus konsultanti, veikalu tīkla īpašnieki no saviem vērienīgajiem attīstības plāniem Maskavā nebūt nav atteikušies.

Ar paša tirdzniecības tīkla pārstāvjiem laikrakstam nav izdevies sazināties.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu