Ar diviem koncertiem atzīmēs dzejnieka Vika 80. jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rakstnieks Viks savas jaunās grāmatas "Santamonika, Arhangeļskas apg." atvēršanas svētkos "Latvijas Grāmatu izstādes 2015" laikā Ķīpsalas izstāžu centrā.
Rakstnieks Viks savas jaunās grāmatas "Santamonika, Arhangeļskas apg." atvēršanas svētkos "Latvijas Grāmatu izstādes 2015" laikā Ķīpsalas izstāžu centrā. Foto: Edijs Pālens/LETA

19. oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 22. novembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notiks koncerts "Kalniņš & Kalniņš / Vikam - 80", kur 80. jubilejā tiks sumināts dzejnieks un daudzu populāru dziesmu tekstu autors Viktors Kalniņš jeb "Viks", pastāstīja producents Sandis Mohovikovs.

Viņš sacīja, ka dzejnieka jubilejas koncertos piedalīsies grupa "Turaidas roze", kā arī solisti Olga Rajecka, Uģis Roze un Zane Gudrā.

"Visas Imanta Kalniņa dziesmas ir ļoti skaistas, taču man īpaši patīk tās, kam ir brīnišķīgie "Vika" teksti - "Princesīte", "Nelaid, māte, bērnus mežā" un daudzas citas. Un tieši tās esam iekļāvuši šī koncerta programmā, dziedot gan duetos, gan trio, gan arī pa vienam," sacīja dziedātāja Olga Rajecka.

Programmā iekļautas dziesmas "Elektriskā mīla", "Smilšu rausis", "Zilais putniņš", "Trubadūrs", "Astoņkājis", "Balāde par viņu", "Vēl viens tu", "Tiem, kas rāpo", "Vienmēr būs kāds", "Jautra dziesmiņa sev pašam", "Sidrabrasa", "Kas dzīvo tanī pusē", dziesmas no izrādes "Princis un ubaga zēns" un daudzas citas.

Grupa "Turaidas roze" izdod savu pirmo CD
Grupa "Turaidas roze" izdod savu pirmo CD Foto: Publicitātes foto

Viktors Kalniņš dzimis 1939. gada 1. aprīlī Rīgā un viņš ir komponista Imanta Kalniņa vecākais brālis. 1968. gadā Viks žurnālā "Liesma" publicēja pirmo dzejoli "Pasaciņa", savukārt jau sešdesmito gadu beigās Liepājas teātris iestudēja izrādes "Princis un ubaga zēns" (1968) un "Trīs musketieri" (1969) ar Imanta Kalniņa un Viktora Kalniņa dziesmām.

Mohovikovs stāstīja, ka "Viks" ir libreta autors Imanta Kalniņa rokoperai "Ei, jūs tur!" un ar viņa tekstiem sacerētas daudzas populāras Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Zigismunda Lorenca, Jāņa Līvmaņa, Ērika Ķiģeļa, Jura Kulakova un citu komponistu dziesmas. Pēc viņa darbu motīviem tapušas divas animācijas filmas - "Sarežģītais zvirbulēns" (1983) un "Ness un Nesija" (1991).

Biļetes uz "Vika" jubilejas koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu