Rasta nauda pensijas piegāžu tarifa sadārdzinājuma kompensēšanai (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

 Nauda pensiju piegāžu tarifa sadārdzinājuma kompensēšanai ir rasta, šodien Saeimas sēdē atklāja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

"Labklājības ministrija ir darījusi visu, lai rastu iespēju kompensēt pakalpojuma sadārdzinājumu visām personām, kuras izvēlējušās izmantot pasta pakalpojumu pensiju piegādei," sacīja Petraviča.

Ministre skaidroja, ka, pārskatot izdevumus, rasta iespēja kompensēt sadārdzinājumu visiem, kas izmanto minēto pakalpojumu.

Sadārdzinājuma apmērs ir aptuveni divi miljoni eiro. Priekšlikums kompensēt sadārdzinājumu iekļauts nākamā gada budžeta prioritātēs.

"Nauda ir rasta. Kompensācija tiks nodrošināta visiem, nedalot kategorijās," uzsvēra politiķe.

Jau ziņots, ka no 2020.gada VAS "Latvijas pasts" noteiktā maksa par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi dzīvesvietā būs 4,88 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā patlaban, bet no 2021.gada par šo pakalpojumu būs jāmaksā 5,28 eiro.

Daļa no sabiedrības, kā arī atsevišķi koalīcijas un opozīcijas politiķi pauduši kritiku par šādu situāciju. Ministru prezidents uzdeva labklājības ministrei un satiksmes ministram kopīgi rast risinājumu valsts pensiju, pabalstu un atlīdzību piegādes izmaksu sadārdzinājuma kompensēšanai. Kariņš aicinājis izvērtēt iespēju rast finansējumu Labklājības un Satiksmes ministriju iekšējos resursos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu