Galerijā "Bastejs" Pētera Līdakas darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Līdaka
Pēteris Līdaka Foto: publicitātes

No 20. septembra līdz 31. oktobrim galerijā "Bastejs" (Alksnāja ielā 7, Rīgā) būs skatāma Pētera Līdakas darbu izstāde "Zudušie dārzi", informē galerija vadītāja Baiba Morkāne.

Pētera Līdakas jauno izstādi varētu arī nosaukt “Meditācija par mirkli”, kas mākslinieka darbos vizualizējas kā dabisku, haotisku, šķietami nejaušu dabas struktūru kompozīcijas, kur jūtams cilvēka roku nepārveidotai dabai raksturīgais asimetriskums - līdzsvars un harmonija. Tās ir kā aizmirsts, zudis dārzs – neeksistējošs, atmiņās noglabāts, kas gaidījis īsto brīdi un laiku. Dārzs kā metafora, strādājot pie jaunās kolekcijas darbiem.

"Aplūkojot vēl neizstādītos un topošos liela izmēra gleznojumus uz papīra mākslinieka darbnīcā, ir sajūta, ka mākslinieks, lietojot dažādus medijus (tušu, akvareļus, ogli),  pilnībā ļāvies brīvai improvizācijai – ceļojumam uz jaunām teritorijām," teikts galerijas preses paziņojumā.

Klasiskais galeriju izstāžu apmeklētājs Pēteri Līdaku nepazīst. Mākslinieks sevi līdz šim asociējis kā ceļotāju izplatījumā jeb sapņu inženieri. Objekti, skulptūras kā jaunradītas lidojoša būtnes, neparastas lidmašīnas, darbi animācijā, fotogrāfijā, dizainā, instalācijā un video.

Video: Saruna ar Pēteri Līdaku.

Nozīmīgākās izstādes

2018 TETRIX, personālizstāde Mākslas centrā "Noass", Rīga

2016 (s)pace, personālizstāde, Galleria Corraini, Mantuja, Itālija

2016 “Hypotheses non fingo”, personālizstāde, Libreria +121, Milāna, Itālija

2013 "Kur ir mana lidmašīna?" - grupas izstāde, Rīgas Mākslas telpa

2012 AEROSAURUS, personālizstāde, Starptautiskā Lidosta "Rīga", airBaltic treniņu centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu