Glovacka protesta dēļ joprojām nav skaidrības par Brieža nākamo cīņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas boksera Kšištofa Glovacka iesniegtā protesta dēļ joprojām nav skaidrības par Maira Brieža nākamās cīņas norises vietu un laiku.

Briedis jūnijā "Arēnā Rīga" skandalozā cīņā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā nokautēja Glovacki. Polijas boksera komanda iesniedza protestu, jo pēc viņu domām Briedis uzvarēja strīdīgos apstākļos.

Supersērijas organizators Kalle Zauerlands intervijā "dazn.com" norādījis, ka turnīra fināla cīņa, kurā paredzēts Brieža duelis ar Kubas bokseris Junieru Dortikosu, joprojām nav izziņota Glovacka protesta dēļ.

"Kruizeru (pirmā smagā svara - līdz 90,7 kg) kategorijas fināla sakarā mēs joprojām gaidām WBO procesu beigas, jo vēl aizvien ir protests par pusfinālu," skaidroja Zauerlands.

"Vēl neesam izziņojuši šo finālu, bet plānojam to rīkot decembrī. Šajā finālā piedalīsies Mairis Briedis un Juniers Dortikoss," teica organizators.

Briedis pēc uzvaras pret Glovacki savā īpašumā ieguvis Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu, bet viņa nākamajam pretiniekam Dortikosam patlaban pieder Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempiona josta.

Sagaidāms, ka supersērijas finālā Briedis un Dortikoss cīnīsies arī par vakanto Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kas iepriekš bija Latvijas boksera īpašumā pirms zaudējuma ukrainim Oleksandram Usikam. 

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET apstiprināja, ka šobrīd Glovacka protests ir aktīvs, tāpēc nav skaidrības par Latvijas boksera nākamās cīņas norises vietu un laiku.

"Šis protests ir aktīvs un tas iet cauri WBO procedūrām. Kamēr šis protests būs atvērts, tikmēr supersērija neizziņos nekādus tālākos soļus saistībā ar šo finālu," sacīja Zeps.

TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Glovacka pārstāvji juridiskā ceļā cenšas vilcināt laiku, lai iegūtu kompensāciju no supersērijas organizatoriem.

Šis protests gan nemaina faktu, ka Briedis patlaban ir pasaules čempions WBO versijā un šī josta ir Latvijas boksera īpašumā.

Zeps iepriekš bija izteicies, ka Briedis finālam sāks gatavoties septembrī, ja cīņa būs plānota decembrī. Kaut arī joprojām nav skaidrība par cīņas norises vietu un laiku, Latvijas bokseris ir sācis treniņus, apstiprināja menedžeris.

Iepriekš tika ziņots, ka supersērijas fināls varētu notikt 14. decembrī Rīgā. 

"Rīga joprojām ir kā alternatīvais variants, bet, cik man ir zināms, supersērija joprojām izskata dažādas iespējas," teica Zeps.

Tomēr Brieža un Dortikosa duelis drīzāk varētu notikt janvārī, jo decembra pirmajās divās sestdienās ir jau paredzētas pasaules mēroga cīņas, bet 21. un 28. decembris ir nepateicīgi datumi boksam, jo tas laiks ir tuvu Ziemassvētkiem.

7. decembrī brits Entonijs Džošua centīsies revanšēties meksikānim Endijam Ruisam, kurš vasaras sākumā negaidīti kļuva par pasaules čempionu smagsvaru kategorijā, iegūstot savā īpašumā IBF, IBO, WBA un WBO jostas.

Savukārt 14. decembrī varētu notikt cīņa pirmā pusvidējā svara kategorijā (līdz 66,7 kg), kurā pasaules čempions WBO versijā amerikānis Terenss Kroufords spēkotos ar lietuvieti Egidiju Kavaļiausku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu