Nosaukts taisnīgākais atalgojuma maksātājs Latvijā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Personālvadības konsultāciju un pētījumu kompānijas "Fontes" pētījumā par taisnīgāko atalgojuma maksātāju Latvijā atzīta VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", aģentūru LETA informēja "Fontes" pārstāvji.

Otrajā vietā ierindojusies informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāle, savukārt trešo un ceturto vietu dala tirdzniecības centrs "Stockmann" un piena pārstrādes uzņēmums AS "Smiltenes piens".

Tāpat desmit taisnīgāko atalgojuma maksātāju vidū ir "Swedbank", "Bite Latvija", Finanšu un kapitāla tirgus komisija, "Latvenergo", "Latvijas Valsts meži" un "Rimi Latvia".

Darba devēju vērtēšana noritēja vairākos posmos, izvērtējot dažādus kritērijus. Vispirms tika atlasīti tie uzņēmumi, kur visiem darbiniekiem vienā amatā ir līdzīgs atalgojums. Pēc tam atlasīti uzņēmumus, kuri par vienu un to pašu darbu maksā vienlīdzīgi gan sievietēm, gan vīriešiem. Tika izvērtēta arī atalgojuma konkurētspēja ar darba tirgu - atalgojums nevarēja būt ievērojami zemāks par tirgus tendencēm. Tāpat svarīgs aspekts bija, lai starp augstākā līmeņa vadītājiem būtu gan sievietes, gan vīrieši

"Fontes" pētījuma grupas vadītāja un valdes locekle Anta Praņēviča stāstīja, ka arī šogad tirgū novērojama atalgojuma izaugsme.

"Sakārtota atalgojuma politika ļauj vieglāk saprast, kuram darbiniekam tiešām vajag celt atalgojumu un kuram atalgojums jau ir adekvāts. Dati atklāj, ka 83% darbinieku, kas veic to pašu darbu un kam nav mainījies amats, gada laikā ir saņēmuši lielāku atalgojumu. Salīdzinājumā ar pērno gadu šādu darbinieku skaits ir palielinājies par 6%. Vidēji gada atalgojums šiem darbiniekiem šogad ir palielinājies par 15%," informēja "Fontes" pārstāve.

"Fontes" ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas 1991.gadā Tartu, Igaunijā, sāka augstākā līmeņa vadītāju atlasi un konsultācijas personāla vadības jomā. 1996.gadā "Fontes" sāka piedāvāt vadītāju atlases un personāla vadības konsultāciju pakalpojumus Latvijā. Uzņēmums piedāvā vadītāju atlases, novērtēšanas un koučinga pakalpojumus, sniedz atbalstu darba attiecību izbeigšanas brīdī, kā arī atbalsta organizācijas atalgojuma sistēmu un atalgojuma politikas izstrādē un ieviešanā, veic procesu, funkciju un pienākumu auditus, atalgojuma pētījumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu