Levits: Namībija ir viens no Latvijas tuvākajiem sadarbības partneriem Āfrikas kontinentā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Namībija ir viens no Latvijas tuvākajiem sadarbības partneriem Āfrikas kontinentā, piektdien Rīgas pilī tikšanās laikā ar Namībijas viceprezidentu Nangolo Mbumbu pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, šodienas tikšanās Namībijas viceprezidenta vīzītes laikā ir pirmais tika augsta līmeņa kontakts starp abām valstīm.

Tikšanās laikā Levits atzina, ka Namībija ir viens no mūsu tuvākajiem sadarbības partneriem Āfrikas kontinentā, kas sasniegusi iespaidīgus rezultātus gan ekonomiskajā attīstībā, gan biznesa vides uzlabošanā. 

"Latvija pakāpeniski paplašina tās divpusējo sadarbību ar dienvidrietumu Āfrikas reģionā valstīm, attīstot gan politisko, gan ekonomisko saikni. Lai gan mūsu valstis šķir liels attālums, mūs vieno vēlme attīstīt ciešākas saites, kas balstītas uz savstarpēju cieņu un vēlmi vairot abu valstu labklājību. Tāpat mūs ar Namībiju vieno uzskats, ka īpaša uzmanība jāpievērš ekonomikas vajadzībām piemērotai kvalitatīvai profesionālajai un augstākajai izglītībai, kā arī digitālajām prasmēm," pauda Valsts prezidents.

Levits arī uzsvēra, ka Eiropas Savienības un Āfrikas sadarbības ilgtermiņa mērķiem jābūt vērstiem uz ilgtspējīgas, ekonomiskas sadarbības nostiprināšanu, radot piemērotus apstākļus investīcijām un biznesa videi.

Namībijas viceprezidents Mbumba pateicās Latvijas Valsts prezidentam par uzņemšanu, novērtēja Latvijas sasniegumus tehnoloģijās, inženierzinātnēs, veselības aprūpē, izglītībā un citās jomās, kā arī apstiprināja, ka Namībijas delegācija ieradusies Latvijā, lai divu dienu darba vizītes laikā mācītos, pārņemtu labo praksi un dibinātu draudzīgas attiecības tālākai sadarbībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu