Foto: Buļļupē aizturēts maluzvejnieks (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvakar, 11. septembrī, ap pulksten septiņiem vakarā Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki veica profilaktisko reidu Buļļupē ar mērķi pārbaudīt, vai netiek pārkāpti makšķerēšanas noteikumi.

Likumsargi apsekoja Buļļupes rajonu un konstatēja, ka viena persona makšķerējot ir nozvejojusi 28 vimbas. Ņemot vērā, ka “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” paredz, ka vienai personai atļauts lomā paturēt piecas nomakšķerētas vimbas, kuru minimālais pieļaujamais garums ir 30 cm, policisti administratīvajā kārtībā minēto personu aizturēja un izņēma nelikumīgi nozvejotās 23 vimbas. Tāpat likumsargi izņēma makšķerēšanas piederumus, ar ko persona noķērusi nelikumīgo lomu.

Jāpiebilst, ka minētās personas nelikumīgās darbības ir nodarījušas valstij kaitējumu divu tūkstošu eiro apmērā.

Saistībā ar notikušo ir uzsāktas divas administratīvās lietvedības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80./3 panta – par makšķerēšanas noteikumu vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 15 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka šādi profilaktiskie reidi tiek veikti regulāri, kā arī aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un situācijās, kad rodas aizdomas par nelikumīgu zveju, ziņot par to Valsts policijai pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties jebkurā policijas iecirknī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu