Ar piena glāzes tostu atklāts jaunais "Pienvedēja piedzīvojumu" albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pienvedēja piedzīvojumi" un Guntars Račs
"Pienvedēja piedzīvojumi" un Guntars Račs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” šogad, atzīmējot 25 gadu jubileju, piektdien, 13. septembrī laidusi klajā savu astoto studijas albumu ar nosaukumu “Nelaiks”. Albums, gluži kā pirmais oficiālais albums "Cilvēks ar trepēm" (1996) tiek izdots izdevniecības "MicRec" paspārnē - šoreiz nevis kasetes, bet kompaktdiska formātā un digitāli, un tajā ir desmit jaunas dziesmas. Aplūko foto no prezentācijas.

Svinīgā albuma prezentācija notika Latvijas 1. rokkafejnīcā. Uzrunu teica gan izdevēju pārstāvis Guntars Račs, gan paši "pienvedēji". 

"Šis tiešām ir īsts nelaiks - piektdiena un vēl trīspadsmitais datums," runu iesāka Račs. "Šos jauniešus man ir tas gods pazīt jau 23 gadus.

Ar viņiem ir tāda paradoksāla situācija - no vienas puses pastāvēs, kas mainīsies - tas ir stāsts par jauno albumu, kur grupa ir pārvērtusies muzikāli, krietni savādāk nekā mēs pirmajā brīdī varbūt sagaidām, taču pastāvēs arī tas, kas vispār nemainīsies.

Jau 25 gadus grupas sastāvs nav mainījies."

Klātesošie cienāti ar pienu, kā arī iepazīstināti ar topošās dokumentālās filmas rullīti.

Foto: Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" albuma prezentācija.

Šoreiz dziesmu producēšanu uzņēmies grupas bundzinieks Pēteris Lunde, kas arī izskaidro šī albuma atšķirīgo skanējumu. Pēteris arī pats iedziedājis divas albumā iekļautās dziesmas.

"Kad sapratām, ka 25 gadi būs tas brīdis, kad jāizdod jaunu albumu, apsēdos mājās pie sava datoriņa, sāku demo režīmā fiksēt savas muzikālās idejas," stāsta Pēteris Lunde. "Tas izvērtās par ilgstošu un nopietnu procesu. Pie manis atbrauca gan Aldis, gan Māris un pie manis arī sagatavojām šo albuma demo, iekļāvām ari trīs vēl pirms 25 gadiem ierakstītas dziesmas jaunā skanējumā. Novedām demo līdz tādai stadijai, kad varēja sūtīt skaņu inženierim Gatim Zaķim, kurš teica, "vecīt, šis ir labākais demo, ko esmu dzirdējis". Akustiskie instrumenti vēlāk studijā ierakstīti no jauna, ģitāras, bet daudz kas šajā albumā ir palicis no šī mūsu mājas demo."

Albuma nosaukums aizgūts no "pienvedēju" 1995. gada demo kasetes "Nelaiks". 

"Gribējām tādējādi iezīmēt šo 25 gadu ciklu," piebilst Pēteris. "Vienā no dziesmām - "Viss kārtībā" nedaudz koķetējam ar tā laika deju mūziku, bija tāda grupa "2 Unlimited", kas 1994. gadā skanēja visās Sabiles ballītēs."

"Mēs paši arī Sabilē spēlējām ballītes," piebilst Māris Žigats

"Lai jums baigi labs nelaiks," nobeidz Pēteris.

"Mēs šo gadu laikā esam kļuvuši kā ģimene, un man ir prieks, ka šos gadus esam vienkārši dauzījušies ar mūziku, ar instrumentiem. Mums liels prieks, ka, dauzoties, esam kādu daļu cilvēku vilkuši sev līdzi."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Noklausies. Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks.

Visas albuma dziesmas tiks atskaņotas jubilejas koncertos, kas norisināsies 4. oktobrī koncertzālē “Hanzas perons”, 11. oktobrī Valmieras koncertzālē un 19. oktobrī Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”. 
Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks"
Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks" Foto: publicitātes

Jubilejas koncertu Rīgā iesildīs grupas “krusttēvi” - dīdžeji Artis Volfs un Uldis Rudaks, atskaņojot lielākos hitus, kas bija populāri pirms 25 gadiem.

Biļetes uz jubilejas koncertiem iegādājamas www.bilesuserviss.lv un www.aula.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu